Hitler! Michael Kocáb řekl děsivou věc o Ringo Čechovi a Zemanovi

18.06.2018 12:04

Hostem Luboše Xavera Veselého na XTV.cz byl zpěvák a bývalý ministr pro lidská práva Michael Kocáb. Mimo jiné hovořil o prezidentovi USA Donaldu Trumpovi.

Hitler! Michael Kocáb řekl děsivou věc o Ringo Čechovi a Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Kocáb

Kocáb v rozhovoru vzpomíná také na přátelství exprezidenta Václava Havla se zpěvákem skupiny Rolling Stones Mickem Jaggerem. „Když jsme potom šli na jejich koncert, tak jsme mysleli, že půjdeme do zákulisí a dáme cigáro. Ale nedostali jsme se tam. Ani Václav Havel se tam nedostal,“ dodal Kocáb.

Video najdete ZDE.

Anketa

Líbilo se vám Zemanovo ,,pálení trenek"?

89%
11%
hlasovalo: 10612 lidí

„Takže jsem zvědav, jak to bude nyní vypadat,“ vyprávěl Kocáb, jehož Pražský výběr bude speciálním hostem koncertu Rolling Stones v Česku. Jeho kapela zahraje i nějaké skladby, které napsal František Ringo Čech. „Chtěli jsme udělat radost panu prezidentu Zemanovi,“ řekl s úsměvem a nadsázkou Kocáb. Oba muži de facto v současné době stojí na obrácených stranách barikády. „Hudba nás spojuje. Jsem schopen abstrahovat od politiky a názorů. Jsem schopen ho kritizovat písemně, když se jedná o politiku. Ale když se potkáme, tak to mezilidské převáží,“ poznamenal Kocáb.

„Já se tou pozicí, kterou zaujal vedle prezidenta Zemana, nezabývám. Já bych to neudělal. Ale já vím, že ti umělci někdy mívají slabé místo, Achillovu patu, že když k němu zhlédne někdo mocný... U mě to bylo něco jiného, my jsme s Václavem Havlem dělali sametovou revoluci společně. Já ho bral jako kolegu,“ sdělil Kocáb.

„Franta Čech se dostal k Zemanovi jako k mocnému muži,“ poznamenal také Kocáb. „Diktátor, jako Hitler, si ochočil umělce. Umělci jsou slabí a nedokážou odolat tomu přezařování, které k nim přichází,“ dodal Kocáb.

Následně se Kocáb vyjádřil i k americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi a jeho schůzce v Severní Koreji s vůdcem Kim Čong-unem. „Trumpovi doslova přeskočilo. Zařadil se mezi prezidenty – magory. Někam vedle Putina a dalších,“ sdělil Kocáb kriticky.

„Sejít se je krok dobrý. Ale způsob, jak o tom mluví, kdy se z vraždícího diktátora stane ‚šikovný člověk‘, je špatný. Není možné, aby se za dvě vteřiny z démonického vládce stal přítel,“ poukázal na lidská práva Kocáb. Trumpova dikce v této věci je pro Kocába nepřijatelná. „Tohle je zpupnost, která podle mě souvisí s problémem v oblasti IQ,“ rozhorlil se Kocáb. Trump také podle něj musí dávat pozor, aby jej severokorejský lídr nevypekl. Severokorejského vůdce pak nazval masovým vrahem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…