Hlas pro Zemana je špatný vtip. Tomáš Halík udeřil na prezidenta za včerejší řeči s Putinem

15.05.2017 8:35

Kněz Tomáš Halík se na serveru Christnet.eu vyjádřil k prezidentu Miloši Zemanovi. Podle jeho názoru je hlas pro Zemana opravdu špatným vtipem.

Hlas pro Zemana je špatný vtip. Tomáš Halík udeřil na prezidenta za včerejší řeči s Putinem
Foto: David Hora
Popisek: Tomáš Halík na přednášce v Písku

„Miloš Zeman v době vážné vládní krize odjel ze země k čínským soudruhům a k Putinovi, aby nám všem názorně ukázal, kam ho srdce táhne a kam by chtěl táhnout naši zemi. Pokus představit sebe jako Trumpova miláčka, stavícího mosty mezi Východem a Západem, se ukázal jako další Zemanův trapný megalomanský výmysl. Na Západě ho nikdo nebere vážně,“ poznamenal Halík úvodem a následně si všímá včerejšího Zemanova výroku, že novináře je třeba likvidovat. Ten hlava státu sdělil v diskuzi s kremelským vládcem, jenž kontroval slovy, že je stačí jen omezovat.

„Sotva to dořekl, mluvčí Ovčáček prohlásil předem za zlomyslné hlupáky všechny, kdo zase určitě nepochopí, jak povedený vtip to byl,“ všiml si dále Halík.

Původní text ZDE

„Inženýr Zeman řekl ten vtip lídrovi země, kde jsou opoziční novináři opravdu likvidováni – vzpomeňme na zavraždění Anny Politkovské a mnoha a mnoha dalších. Je to projev vrcholné arogance, nebo příznak totální ztráty soudnosti? Zemanovu vtipnost je možné připodobnit k státníkovi demokratické země, který by za třetí říše přijel do Berlína a k vůdci frivolně prohodil, že Židé se mají likvidovat. Jeho mluvčí by vzápětí upřesnil, že šlo přece jen o neškodný vtip,“ podotýká Halík a pozastavuje se nad tím, zda je opravdu možné, že se u nás ještě najdou lidé, kteří stále Zemanovi a jeho vtipům tleskají. „Můžeme hlas pro takového politika chápat jinak než jako opravdu špatný vtip?“ zeptal se.

„Tentokrát bych parafrázoval spíš zmírňující reakci Zemanova kremelského přítele: Takové politiky jistě nemáme likvidovat, avšak je životně nutné jejich počet na klíčových postech redukovat,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…