Hlas sázkařů: Volby vyhraje ČSSD, a to jednoznačně

03.10.2016 18:21

ČSSD je podle bookmakerů sázkové kanceláře Fortuna jasným favoritem krajských voleb, v jedenácti ze 13 krajů skončí nejhůře druhá. Obhájí prý vítězství v sedmi krajích. ANO má dobrou šanci uspět v devíti krajích a získat hejtmana ve Středočeském, Libereckém a Zlínském kraji. Komunisté by k výhře v Ústeckém kraji mohli přidat další v Karlovarském, sdělil dnes ČTK hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

Hlas sázkařů: Volby vyhraje ČSSD, a to jednoznačně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na ministerstvu vnitra byla vylosována čísla, kterými jsou označeny hlasovací lístky pro nadcházející volby do zastupitelstev krajů

Ostatní sázkové společnosti zatím kurzy na krajské volby nevypsaly. Pouze Sazka se přidala k Fortuně s nabídkou sázek na senátní volby. Obě v nich například za jednoznačného favorita považují místopředsedu senátu Zdeňka Škromacha (ČSSD) na Hodonínsku. I Sazka svému bývalému šéfovi Aleši Hušákovi prorokuje obsazení až pátého místa v klání v Praze 6 a šance na jeho výhru vnímá ještě pesimističtěji než Fortuna.

Trojboj bookmakeři očekávají v Karlovarském kraji

Sociální demokraté mají podle Fortuny v krajských volbách nejjistější vítězství v Jihomoravském kraji (kurz 1,06 : 1), který vede Michal Hašek, a na Vysočině (1,08 : 1), v Moravskoslezském kraji (1,15 : 1) a také v jižních Čechách (1,25 : 1). Nejhorší vyhlídky má ČSSD naopak v Libereckém kraji (6 : 1), kde by kromě ANO (1,9 : 1) mohli znovu zabodovat i Starostové (2,2 : 1).

Vyrovnané jsou kurzy mezi oběma nejsilnějšími stranami ve středních Čechách (ANO 1,8 : 1, ČSSD 1,85 : 1), v Plzeňském kraji (ČSSD i ANO kurz 1,9 : 1), Olomouckém kraji (ČSSD 1,85 : 1, ANO 1,9 : 1) i v Královéhradeckém kraji (ČSSD 2,4 : 1, ANO 2,8 : 1). V Ústeckém kraji vyrovnaný duel s kurzy 2 : 1 svádějí KSČM a ANO.

Trojboj bookmakeři očekávají v Karlovarském kraji (ČSSD, ANO a KSČM shodně kurzy 2,5 : 1), v Pardubickém kraji (ČSSD 2,6 : 1, ANO a Koalice pro Pardubický kraj shodně kurz 2,7 : 1) a ve Zlínském kraji (ANO 2,1 : 1, KDU-ČSL a ČSSD shodně kurz 2,5 : 1).

Z pravicových stran bude podle bookmakerů nejsilnější ODS. Černého Petra podle aktuálních trendů drží TOP 09. Sázející i bookmakeři Fortuny jsou toho názoru, že se strana neprobije mezi pět nejsilnějších stran v žádném kraji.

Krajské volby se konají společně s prvním kolem senátních voleb 7. a 8. října. Dnešek je posledním dnem, kdy lze k těmto volbám zveřejňovat průzkumy volebních preferencí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…