Hlas z Reflexu k vystoupení exprezidenta: Příliš krátká Partie pro Klausovy myšlenky

01.01.2014 15:20

Zástupce šéfredaktora Reflexu Viliam Buchert hodnotí novoroční televizní rozhovor bývalého prezidenta republiky Václava Klause. A má pro něj slova uznání. Dříve hromadnými sdělovacími prostředky proklínaný prezident je optikou nastavenou pod vládou jeho nástupce přijímán mnohem smířlivěji.

Hlas z Reflexu k vystoupení exprezidenta: Příliš krátká Partie pro Klausovy myšlenky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

„Hned na začátek si řekněme, že na rozdíl od sebestředného a v podstatě nic neříkajícího Miloše Zemana působil Klaus jako skutečný státník, jako někdo, kdo důstojně reprezentuje naši zemi. Jistě, nemusíme s ním v mnohém souhlasit, ale rozdíl mezi ním a současným prezidentem je zjevný,“ píše zástupce šéfredaktora Reflex na internetových stránkách týdeníku.

„Obávat se podle něj ale máme atmosféry v České republice, která je zjevně horší než realita,“ přibližuje Klausovo uvažování redaktor Buchert. „Exprezident také vyslovil obavu, že končí polistopadový režim a nastupuje 'postdemokracie', což má být riskantní cesta, o které nevíme, kam nás vlastně zavede,“ píše Viliam Buchert o dnes často skloňovaném tématu.

„V souvislosti s tím, že nový pravděpodobný premiér Bohuslav Sobotka pohrozil Zemanovi, že na něj podá takzvanou 'kompetenční žalobu', pokud prezident nebude souhlasit s jeho ministry, Klaus řekl, že Česko by pak byla země, kde by ho nebavilo žít,“ shrnuje Klausova slova.

„Problémem diskuse na TV Prima byl ale fakt, že interview bylo příliš krátké a Václav Klaus tak nemohl některé věci více rozebrat do hloubky,“ povzdechl si na závěr svého komentáře Viliam Buchert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…