Hlášení místního rozhlasu: Kvůli výpadku proudu se nebudou rozvážet obědy. Do našeho města dnes přijede prezident Zeman

02.12.2014 12:45

Městečko Židlochovice pokryla ledovka, vypadl proud, ale prezident Miloš Zeman přijede. Alespoň takové jsou poslední informace od pracovníků místního městského úřadu. Kalamita způsobila, že se místní obyvatelé soustředili spíš na zprovoznění svých aut než na politiku.

Hlášení místního rozhlasu: Kvůli výpadku proudu se nebudou rozvážet obědy. Do našeho města dnes přijede prezident Zeman
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zmrzlé Židlochovice

„Městský úřad oznamuje, že kvůli výpadku proudu nebude pečovatelská služba rozvážet obědy. Do města přijede při příležitostí návštěvy Jihomoravského kraje prezident Miloš Zeman,“ znělo před příjezdem prezidenta z místního rozhlasu. Centrum města bylo kvůli návštěvě uzavřeno, hlídáno policisty a množstvím členů ochranky. Kolem obchodů se trousilo jen pár místních lidí. „Tady je konec světa, nám tu od včerejška nejde proud,“ stěžovala si jedna z místních obyvatelek. Asi kolem desáté se ale podařilo technikům závadu odstranit. Dobrý pocit z toho měli také na Městském úřadě. „Už to konečně funguje,“ poznamenala jedna úřednic, která sdělila i to, že se setkání prezidenta s občany plánované na 13 hodinu s největší pravděpodobností přesune z náměstí do místní sokolovny.

Nadšené přijetí, kterého se Zemanovi dostalo v pondělí v Blansku: Reportáž čtěte ZDE

Místní občan: „Dárečky, co po prezidentovi něco hází, by měli zavřít“

Příjezdová komunikace do Židlochovic byla sjízdná jen se štěstím, cestu i stromy pokryla ledovka a haluze odpadávaly na cestu. Ve městě se snaží motoristé rozjet auta, někteří marně, jiní jsou úspěšnější. Mezi nimi i dvaatřicetiletý Karel z Židlochovic. „Je tam centimetrová vrstva, sklo už škrábu hodinu,“ konstatoval u svého automobilu. Setkání s prezidentem si zřejmě dnes nechá ujít. „Já tam nepůjdu, nemám k němu důvěru. Myslím si, že nám dělá trošku ostudu. Ale já se moc v politice nevyznám, vím jen to, co vidím v televizi,“ reagoval na otázku, zda se přijde na besedu s prezidentem podívat. „Proč přijel právě tady? To vůbec netuším,“ kroutil hlavou. Na teploty, které klesaly k minus pěti a nepříjemnou ledovku si postěžoval i pětašedesátiletý rodák z Židlochovic, pan Jiří. „Je zima a jsem rád, že můžu teď zůstat doma, takže na setkání s prezidentem nepůjdu. Ale já proti němu nic nemám, je to pan prezident, tak je to hlava státu a takové ty dárečky, co po něm něco hází, ty by měli zavřít,“ zhodnotil.

Místní občan na adresu prezidenta: „Já ho nemůžu ani cítit, ani jsem ho nevolil“

Neúnavně v Židlochovicích zní městský rozhlas, který dále informuje: „6. prosince od 9.30 hodin bude mikulášské sportovní dopoledne. Pro děti bude na mikulášské nadílce připravena ochutnávka nealkoholického punče. Gymnázium Židlochovice pořádá Den otevřených dveří. Srdečně zveme žáky pátých tříd a jejich rodiče.“ Místní občané se snaží s kalamitou bojovat, jak umějí, někteří lopatou rozhazují po chodnících písek, pan Jiří Hojer si zašel koupit pro jistotu posypovou sůl. Autem totiž nemohl kopec vyjet, jeho boj s ledem je zatím marný. Při rozhazování soli pak prohlásil na adresu prezidenta Zemana: „Já ho nemůžu ani cítit, ani jsem ho nevolil. Nikdy jsem ho neměl moc rád. Má plno dlouhých řečí a skutek utek. Mám rád přímé lidi. My Moraváci jsme jinačí.“ Setkání s prezidentem začíná v Sokolovně ve 13. hodin. Místní rozhlas sděluje: „Tajemnice městského úřadu Židlochovice oznamuje občanům, že vzhledem ke kalendářnímu uspořádání vánočních svátků bude 31. 12. 2014 a 2. ledna 2015 městský úřad uzavřen.“ Informace o průběhu setkání občanů města Židlochovice s prezidentem republiky připravujeme.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…