Bulvár: Hlasovala s Palasem. A...

01.07.2014 9:28

O dotaci pro sporthotel v Ludvíkově jednomyslně rozhodl Výbor Regionální rady Moravskoslezsko 19. června 2012. Ruku pro dotaci ve výši 19,4 milionu korun zvedl i tehdejší hejtman a předseda rady Jaroslav Palas a deník Blesk dnes píše také o Ivě Tiché z ČSSD, jež byla rovněž pro dotaci. Titulek v bulvárním listu hlásá: „Hlasovala s Palasem a... Má 3 byty a vilu za miliony". Může to být náhoda?

Bulvár: Hlasovala s Palasem. A...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Bulvární deník Blesk se dnes opět zabývá kauzou eurodotace pro sporthotel v Ludvíkově, který vyrostl nedaleko penzionu exhejtmana Jaroslava Palase. Už v minulých dnech deník nabídl čtenářům fotografie těch, kteří spolu s Palasem byli pro udělení téměř dvacetimilionové dotace. Mezi nimi byla i sociální demokratka Iva Tichá a podle Blesku vlastní 3 byty a vilku. Jde o náhodu, nebo to nějak souvisí s hlasováním, ptá se Blesk.

Regionální rada Moravskoslezsko hlasovala v červnu 2012. Z patnácti lidí se tehdy šest omluvilo a zbylých devět, v čele s Palasem, bylo pro udělení vysoké dotace z EU. Lidé, kteří dvacetimilionovou dotaci na relaxační centrum poslali, si podle zjištění Blesku sami staví pěkné domečky.

Blesk zjišťuje majetkové poměry členů rady

Kromě Tiché pro dotaci hlasoval nynější hejtman Miroslav Novák, rovněž z ČSSD. I on se prý může pochlubit slušným majetkem. Iva Tichá v šestatřiceti letech vlastní se svým manželem na Ostravsku tři byty a jednu vilku. Podle Blesku stojí „náhodou“ ve stejné čtvrti, ve které má obří rezidenci hejtman Novák. Oba prý domy začali stavět v roce 2010.

Blesk se snaží zjistit, kdo za sdružením Lyžařské běžecké tratě Suchá Rudná stojí. Toto sdružení bylo totiž příjemcem oné dotace a znám je pouze jeho předseda. Spekuluje se o tom, že za ním je i sám bývalý hejtman Jaroslav Palas. Blesk se zajímá také o majetkové poměry dalších členů bývalého Výboru Regionální rady Moravskoslezsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…