Hlavní konkurent Donalda Trumpa má velký problém. Ve svém životopise lhal, a dost okatě

07.11.2015 7:08

Republikánský kandidát na prezidenta USA Ben Carson se nikdy nehlásil na prestižní vojenskou akademii ve West Pointu, a nebyl na ni tudíž nikdy přijat, ačkoli to ve svém životopise tvrdil. Podle agentury Reuters to dnes na základě odhalení serveru Politico přiznalo vedení Carsonovy volební kampaně. West Point je vážená vzdělávací instituce, kde studovala řada pozdějších amerických prezidentů včetně Ulyssese Granta či Dwighta Eisenhowera.

Hlavní konkurent Donalda Trumpa má velký problém. Ve svém životopise lhal, a dost okatě
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Bývalý neurochirurg Carson tvrdil po celou dobu své předvolební kampaně, že dostal nabídku ke studiu na West Pointu spojenou se ziskem stipendia a to po večeři s hrdinou války ve Vietnamu a náčelníkem generálního štábu armády USA generálem Williamem Westmorelandem v roce 1969.

Mluvčí West Pointu Theresa Brinkerhoffová dnes ale uvedla, že o Carsonovi nemají v archivu jediný záznam. Generál Westmoreland se prý navíc v okamžiku, o němž Carson mluví, v Detroitu nenacházel.

Podle vedoucího Carsonovy kampaně Barryho Bennetta prezidentský kandidát o studiu na elitní akademii uvažoval, nakonec ale o přijetí nepožádal.

Na odhalení bleskově zareagoval Donald Trump

Na odhalení smyšleného úspěchu na sociální síti Twitter rychle reagoval Carsonův soupeř Donald Trump a příběh o přijetí na West Point označil za "jednu z mnoha lží Bena Carsona".

Trump a Carson v posledním průzkumu veřejného mínění mezi republikánskými voliči vedou. Trump se těší podpoře 24 a Carson 23 procent. Ostatní kandidáti za nimi značně zaostávají. Třetí je se 14procentní podporou floridský senátor Marco Rubio, na čtvrtém místě je s pouhými čtyřmi procenty bývalý guvernér Floridy Jeb Bush. Zbylí uchazeči mají kolem dvou procent.

Kromě kauzy kolem údajného přijetí na elitní akademii se Carson aktuálně ocitl v hledáčku médií také kvůli opětovnému tvrzení, že egyptské pyramidy nenechali podle něj postavit faraoni jako své hrobky. Osobně prý totiž věří, že se jedná o sýpky, které dal zbudovat biblický patriarcha Josef. Tvrzením si vysloužil kritiku historiků i posměch veřejnosti na sociálních sítích.

Carson často mluví o své víře a do čela průzkumů ho podle agentury AP vynesla především obliba u evangelických věřících. Bývalý neurochirurg už v minulosti odmítl například evoluční teorii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…