Hlavní stranický kritik Merkelové zkolaboval. Není to prý ale nic vážného

19.01.2016 22:18

Bavorský premiér Horst Seehofer se prý na uzavřeném zasedání s kolegy z CSU velmi rozohnil při debatě o uprchlících. Podle informací ČTK se ale možná rozpálil až příliš, neboť ho postihl záchvat slabosti. Kolegové ho v jednu chvíli museli podepřít a významný kritik německé kancléřky Angely Merkelové svou řeč dokončil raději vsedě.

Hlavní stranický kritik Merkelové zkolaboval. Není to prý ale nic vážného
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

„Seehofer je jedním z nejhlasitějších kritiků migrační politiky kancléřky Angely Merkelové a dnes žádal, aby její směřování během několika týdnů změnila,“ připomíná ČTK. V jednu chvíli se ale zřejmě vyjadřoval až příliš plamenně a postihl ho záchvat slabosti. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na vyjádření účastníků jednání. Kolegové Seehofera podepřeli, on si mohl sednout a svůj projev už bez dalších komplikací dokončit.

Německá kancléřka a předsedkyně CDU Angela Merkelová zavítá na diskusi do sesterské CSU ve středu. Nečeká ji zřejmě nijak klidné povídání, neboť na tři desítky poslanců CSU podepsalo petici požadující vracení uprchlíků na hranice. Pokud Německo radikálně nezmění přístup k uprchlíkům, nelze podle signatářů petice vyloučit, že do země dorazí ještě víc uprchlíků než v roce 2015, tedy přes milion lidí.

Pokud se tedy nepodaří chránit vnější hranice celého Schengenu, mělo by Německo lépe chránit alespoň své hranice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…