Hlavními viníky srpnové okupace jsou Rusové, tvrdí publicista

21.08.2014 21:34

Publicista Jan Ziegler na svém blogu polemizuje s názorem, že za 21. srpen 1968 Rusové nemohou. Argumentuje tím, že Sovětský svaz vznikl expanzí Ruska na Ukrajinu, do Běloruska, na Kavkaz, do Střední Asie a do Pobaltí a Rusové k sobě tato území, která po pádu carského režimu vyhlásila nezávislost na Moskvě, opět násilím připojili.

Hlavními viníky srpnové okupace jsou Rusové, tvrdí publicista
Foto: Ústav pro soudobé dějiny
Popisek: Intervence vojsk Varšavské smlouvy do Československa v srpnu1968

„Stalin a Brežněv byli stoupenci velkoruského šovinismu kříženého s komunismem,“ uvádí Ziegler. Zmíněné datum považuje za jedno z nejčernějších v našich dějinách. Za problém považuje fakt, že ruský prezident Putin se České a Slovenské republice za okupaci v roce 1968 nikdy neomluvil.

Podle Zieglera je totiž velkou lží tvrdit, že za 21. srpen 1968 Rusové nemohou. Dokonce se setkal s názory, že nás prý okupoval Kyjev a ne Moskva, protože tehdejší komunistický šéf Leonid Brežněv byl prý Ukrajinec. S tím Ziegler nesouhlasí, protože Brežněv byl tím typem Ukrajince, který nyní válčí na východě země proti kyjevské vládě, tedy Rusem. „Podle této logiky by za hrůzy II. světové války zodpovídali hlavně Rakušané, protože Hitler se narodil v rakouském Braunau,“ vysvětluje s tím, že není důležité, kde se kdo narodí, ale jak jedná.

Za škody způsobené okupací zodpovídá Ruská federace

Sovětský svaz byl prý dějištěm brutální rusifikace neruských území, což má dokládat situace v Pobaltí, kde absolventi tamních univerzit museli vypracovávat diplomatické práce v ruštině. A i v politbyru, což bylo vedení komunistické strany Sovětského svazu, vždy převažovali Rusové. „A ve vedení bolševických partají jednotlivých svazových republik byli sice formálně domácí, ale skutečně vládly `dvojky`, což byli opět Rusové,“ vysvětluje bloger, proč dochází k závěru, že SSSR ve skutečnosti tvořilo Rusko a čtrnáct přidružených násilím ovládaných území. „A Rusové, kteří donutili k intervenci ostatní, jsou hlavními viníky neblahé srpnové okupace,“ dovozuje s tím, že za obrovské miliardové škody, které nám tato akce způsobila, a které nikdy nebyly zaplaceny, zodpovídá Ruská federace jako nástupnický stát po SSSR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…