Hledá se generální ředitel ČT. Zde jsou podmínky, za kterých se můžete přihlásit do konkurzu

15.02.2017 18:23

Rada ČT dnes vypsala výběrové řízení na post generálního ředitele České televize. Informoval o tom web tohoto veřejnoprávního média.

Hledá se generální ředitel ČT. Zde jsou podmínky, za kterých se můžete přihlásit do konkurzu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Uchazeči musejí mít vysokoškolské vzdělání a kromě toho též „osobnostní a manažerské předpoklady pro řízení významné instituce v oblasti veřejné služby“. Uchazeči také musejí prokázat výpisem z rejstříku trestů trestní bezúhonnost, musejí mít také čisté lustrační osvědčení.

Vítána je také praxe v médiích a zkušenost v řídicích funkcích v mediální oblasti. Uchazeči mohou své přihlášky podávat 23., 24. nebo nejpozději 27. března do 16 hodin v sekretariátu Rady ČT.

VŠE O VÝBĚROVÉM ŘÍZENÍ ZDE

Současnému generálnímu řediteli Petru Dvořákovi končí mandát letos v září. Rada ČT však chtěla vybrat nového ředitele dříve, neboť na podzim bude probíhat kampaň před sněmovními i prezidentskými volbami a výběr ředitele ČT by se tak mohl zbytečně politizovat. Dvořák vykonával funkci celé šestileté období od roku 2011 a pokud bude mít zájem, může se do konkurzu přihlásit znovu.

Doposud nejdéle úřadujícím ředitelem ČT byl Jiří Janeček v letech 2003-2011. Celé šestileté funkční období absolvoval ještě Ivo Mathé v letech 1992-1998.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…