Hledají se noví sponzoři pro Klausův institut, píše deník

28.11.2012 8:32

Kancléř prezidenta Klause Jiří Weigl hledá další sponzory pro vznikající institut tohoto politika, kde by měl Klaus působit po odchodu z Hradu. Finanční podporu poskytl např. miliardář Petr Kellner. Prezidentský mandát skončí Klausovi za 100 dní, ale veřejně činný zůstane pravděpodobně i nadále.

Hledají se noví sponzoři pro Klausův institut, píše deník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus podepisoval svou novou knihu Zápisky z nových cest. Podle autora je lepší, obsahuje víc fotografií

Prezident Václav Klaus skončí ve funkci přesně za sto dní. Poté se přesune z Pražského hradu na zámeček na Hanspaulce, kde se rodí institut Václava Klause. O tom, kdo všechno odejde z Hradu na Hanspaulku, rozhodnou peníze. Informuje o tom středeční MF Dnes s tím, že na novou instituci přispěl miliardář Petr Kellner z PPF. Teď se hledají další sponzoři.

Klaus zůstane veřejně činný

„Poskytl část prostředků na provoz a nyní jednáme s dalšími příznivci a podporovateli,“ říká současný kancléř Jiří Weigl. Ten má také přípravu institutu na starosti. Pokud se najdou i další sponzoři, budou peníze i na zaměstnání většího počtu lidí, ale podle kancléře rozhodně nepůjde o desítky případných zaměstnanců.

Nechce také prozradit jména příštích spolupracovníků Václava Klause s tím, že teď stejně nemá na přípravu institutu dost času. Weigl už teď také avizuje, že institut nebude jedinou náplní současného prezidenta. Již teď je prý jasné, že zůstane veřejně činný.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…