Hloupost, u které nikdo nepřemýšlel. Zdechovský vzpomíná na pomazánkové máslo

02.03.2014 7:51

Soudní dvůr Evropské unie zakázal používání označení pomazánkové máslo pro české produkty, protože prý neobsahují dostatečné množství tuku. Celá aféra rozbouřila veřejnost a jedním z odpůrců tohoto nařízení byl i Tomáš Zdechovský, v současné době kandidát do Evropského parlamentu za KDU-ČSL. Jeden ze čtenářů se ho proto na jeho profilu na ParlamentníchListech.cz dotázal, zda bude případně bojovat za zrušení podobných nařízení.

Hloupost, u které nikdo nepřemýšlel. Zdechovský vzpomíná na pomazánkové máslo
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

„Dobrý den, v jednom ze svých posledních příspěvků jste se vyslovil proti zákazu užívání názvu pomazánkové máslo. Chtěl bych se Vás zeptat, zda zrušení podobných nesmyslných nařízení bude Vaší prioritou i v případě Vašeho zvolení do Evropského parlamentu?“ zazněl dotaz od čtenáře.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Zdechovský ve své odpovědi uvedl, že zrušení označení pomazánkové máslo stále vnímá jako hloupost. „V několika zemích EU jsem našel v obchodech  tzv. burákové nebo arašídové máslo, které známe z USA a Velké Británie, a to nikdo nezruší. Přijde mi, že občas nikdo u těch předpisů nepřemýšlí,“ zkritizoval evropskou politiku.

Pokud sám usedne do Evropského parlamentu, bude prý dělat vše, co bude v jeho silách, aby bojoval za české zájmy a vnesl do evropských předpisů alespoň trochu logického uvažování. „To je to, co nás může v globalizovaném světě někam posunout,“ myslí si Zdechovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…