Hnojomet, zaznělo na Hrad od sociálních demokratů

21.02.2017 13:20

Nástupcem odvolaného ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD) bude podle spekulací státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza (ČSSD). Ten se však rozhodně netěší vřelého přijetí na Pražském hradě u prezidenta Miloše Zemana.

Hnojomet, zaznělo na Hrad od sociálních demokratů
Foto: vlada.cz
Popisek: Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza

Do Prouzy se totiž hned včera pustil na svém facebookovém profilu hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Takže J. Mládek má být vyhozen, aby se uvolnilo místo pro T. Prouzu, který bude muset v současné pozici státního tajemníka skončit? Zajímalo by mne, co je tohle za tarif. Mobilní,“ reagoval krátce po odvolání Mládka Ovčáček. Dnes si pak rýpl ještě výrazněji: „Pan premiér představil revoluční mobilní tarif. Prouza. Lákavým bonusem k tarifu je 100 000 muslimských migrantů zdarma.“

„T. Prouza je pověstný úzkým vztahem k politickým neziskovkám, které účelově útočí na pana prezidenta a přiživují se na ‚boji s propagandou‘,“ podotkl také Ovčáček. „Pokud jde o spekulaci o T. Prouzovi. Jméno kandidáta zazní až ve čtvrtek. Mohu tedy pouze komentovat práci státního tajemníka pro evropské záležitosti,“ psal včera, kdy připomínal také Prouzova solidární slova k přijetí migrantů či „fake news“, kdy přihlížející při střídání stráží považoval za frontu pro vstup do Hradu. 

„Pomůže pan premiér svému příteli v nesnázích ministerskou pozicí? Prouza musí na své současné pozici (státní tajemník pro evropské záležitosti) skončit kvůli tomu, že stáhl žádost o bezpečnostní prověrku, která je k jejímu výkonu nezbytná,“ ptal se rovněž Ovčáček.

A nechyběla ani informace o schůzce premiéra Bohuslava Sobotky s prezidentem. „Pan premiér požádal pana prezidenta o schůzku, ta se uskuteční ve čtvrtek odpoledne na Hradě. Jsem zvědav, zda se znovu na stole objeví jméno T. Prouzy, známého milovníka politických neziskovek, bojovníka s ‚ruskou propagandou‘ a odpůrce pana prezidenta a Donalda Trumpa,“ sdělil. 

Ovčáčkova slova se však nelíbila Mladým sociálním demokratům, již dnes reagovali na svém facebookovém profilu. „Včera hradní mluvčí opět ztratil nervy a zapnul svůj šílený hnojomet. O budoucím ministrovi rozhoduje premiér, nikoliv nevýznamný úředník,“ zaznělo z jejich řad. 

„Je zcela logické, že Mladí sociální demokraté vyrazili do boje za T. Prouzu. Spojuje je pozitivní vztah k migrantům,“ zareagoval ihned po zveřejnění tohoto statusu Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …