Hňup z ČT se snažil, ale marně. Publicista se vysmál debatě o Polsku

16.12.2015 19:41

Publicista a producent Tomáš Měšťan se na svém profilu na Facebooku opřel do České televize a jejího rozhovoru s analytikem Vítem Dostálem na téma voleb v Polsku. Dostál totiž zřejmě neodpovídal podle představ moderátora.

Hňup z ČT se snažil, ale marně. Publicista se vysmál debatě o Polsku
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

„Na ČT24 dnes hovořil o Polsku a tzv. puči, o kterém žvaní euroislámští kriplové. Na trapné, zavádějící a podbízivé otázky moderátora – hňupa odpovídal klidně a jasně,“ popsal průběh rozhovoru Měšťan. Ten působí jako producent a scenárista, vede produkci BulvarART. Spolupracuje i s Russia Today TV, pro niž produkuje zpravodajské, publicistické a dokumentární relace.

Moderátor se v rozhovoru očividně pokoušel dotlačit Dostála k tomu, aby mu potvrdil, že Polsko právě podniká nedemokratické kroky. To však podle analytika nebyla pravda.

„No, ale dělají teď kroky, které přece nejsou demokratické,“ nabádal moderátor a Dostál po něm požadoval upřesnění. Moderátorovi totiž připadaly nedemokratické změny, jež udělala strana Právo a spravedlnost na Ústavním soudu. To Dostál okomentoval tím, že nedemokratické kroky tam učinila již předchozí vláda a nynější jen napravuje její zásahy.

„No ale EU se to nelíbí, je to podle vysokých představitelů nedemokratické!“ trval na svém moderátor, na což mu analytik odpověděl: „Proběhly demokratické volby, PiS je vyhrálo, mluvit o nedemokratickém počínání je zcela mimo.“ Následně dodal, že jednobarevná vláda se silným mandátem si to může dovolit.

„Ať se moderátor – hňup snažil, co mohl, analytik prostě analyzoval podle svého svědomí a pravdy... A tak to má bejt!... ČT zrušit, nebo reformovat!“ uzavřel svůj příspěvek Měšťan. Dodejme, že na Facebooku vystupuje pod jménem Walter Edward Kurtz.

  • Přesné znění celého rozhovoru ZDE

Celý příspěvek Waltera Edwarda Kurtze:

„Analytik Vít Dostál mně dneska ukázal, že to není ještě s našimi odborníky tak špatné“...

Na ČT24 dnes hovořil o Polsku a tzv. puči, o kterém žvaní euroislámští kriplové. Na trapné, zavádějící a podbízivé otázky moderátora – hňupa odpovídal klidně a jasně:

Otázka moderátora – hňupa:

Myslíte si, že jde o víceméně puč?

Analytik:

Ne, Právo a spravedlnost vyhrála volby, a to drtivě a má jednobarevnou vládu, je to demokratické, vyhrála volby demokraticky! A ve svém programu tohle vše, co teď dělá, proklamovala, proto ji lidi volili a souhlasí s ní.

Otázka moderátora – hňupa:

No ale dělají teď kroky, které přece nejsou demokratické?

Analytik:

Co tím myslíte?

Otázka moderátora – hňupa:

No, ty změny na Ústavním soudě, proti kterým protestuje opozice i Poláci v ulicích!

Analytik:

Ty změny na Ústavním soudě začala dělat Občanská platforma, když byla u moci, bez toho, že by to konzultovala s tehdejší opozicí. Nikoho se neptala a navolila tam svoje lidi. Současná vláda tak navrací stav před zásahem té předešlé. A v ulicích je více Poláků na podporu současné vlády než té předešlé.

Otázka moderátora – hňupa:

No ale EU se to nelíbí, je to podle vysokých představitelů nedemokratické!

Analytik:

Proběhly demokratické volby, PiS je vyhrálo, mluvit o nedemokratickém počínání je zcela zcestné a mimo.

Dále řekl, že každá vláda chce vládnout podle svého a není na tom nic špatného a není to nic překvapivého. Možná že ty kroky jsou rychlé, ale to je dáno tím, že prostě je to jednobarevná vláda a ta si to může dovolit. Má i prezidenta, senát, taky demokraticky zvoleného stejně jako senátory.

P. S. Ať se moderátor – hňup snažil, co mohl, analytik prostě analyzoval podle svého svědomí a pravdy... A tak to má bejt! ... ČT zrušit, nebo reformovat!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…