Hnus a fašistická lůza, rozohnil se Okamura

24.03.2014 14:50

Předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura odpověděl na několik dotazů čtenářů ParlamentníchListů.cz. Zastal se své myšlenky na zavedení referend a nastínil plán na zavedení paušální daně pro vybrané živnosti.

Hnus a fašistická lůza, rozohnil se Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

První dotaz se ale netýkal tak docela politiky. Čtenáře jménem Oskar zaskočil fakt, že Okamurovi chodí výhrůžky smrtí. „Ano, takové anonymy mi chodí pravidelně. Ale slibuji, že budu dál bojovat,“ řekl šéf Úsvitu.

Vybraní živnostníci jako instalatér nebo prostitutka budou platit předem jasnou částku

Další dotaz se týkal paušálů u živnostníků. Podle Okamury zatím Úsvit jejich změnu nenavrhuje. „Ale do budoucna bychom rádi diskutovali o zavedení paušální daně, tedy aby vybraní živnostníci (např. instalatér OSVČ nebo třeba prostitutka) zaplatili předem jasnou částku a pak pracovali bez papírování,“ navrhl.

Podle Okamury by se tak ušetřily peníze i energie na výběr a kontrolu daní a hodně lidí by prý přestalo pracovat na černo.

Celé odpovědi Tomia Okamury + možnost položit další dotazy:

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Lituji vás, pokud si myslíte, že jsou politici chytřejší než deset milionů obyvatel naší země

Okamura také odpovídal na starší dotaz z 19. února. Tehdy Okamura reagoval na dopis premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) o podpoře referenda za určitých podmínek. „Premiér Bohuslav Sobotka se již dnes jasně `vybarvil`,“ napsal Okamura v únoru na svůj facebookový profil.

Čtenář J. Hervert Okamurovi vzkázal: „Vaše stanovisko mi připadá jako absolutní ultimátum, že by si občané mohli rozhodovat o všem, čemu vůbec nerozumí, a bude to znít jen populisticky. To si fakt myslíte, že tento národ na to má? To vás tedy lituji.“

Okamura ovšem namítl, že Sobotka s nikým o referendu nejedná. Politici obecně údajně odmítají přímou demokracii. „Já lituji Vás, pokud si myslíte, že Vaši politici jsou chytřejší než deset milionů obyvatel naší země. Asi Vás zklamu, ale jsou na tom leckdy znatelně hůř. Navíc zmanipulovat a podplatit sto jednoho zákonodárce je daleko lehčí než ovládnout šest a více milionů voličů. To mi věřte,“ ubezpečil šéf Úsvitu.

Okamura se v souvislosti s tím ohradil proti používání slova populismus. To se prý používá tehdy, kdy už chybí argumenty.

Ošetřování ukrajinských demonstrantů na úkor tamějších policistů? Hnus

Čtenář Luboš K. se pak zeptal na stanovisko strany k tomu, že Česko poskytuje lékařské ošetření ukrajinským demonstrantům a ne policistům, kteří byli popáleni molotovovými koktejly. „Má být tento KONTROVERZNÍ akt ze strany ČSSD důkazem poslušnosti a patolízalství k EU a USA?“ zajímal se čtenář.

Na to měl Okamura krátkou odpověď: „Je to samozřejmě hnus, představte si, že by ozbrojená fašistická lůza u nás zaútočila na policii a na státní úřady - taky bychom jim tleskali?“

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…