Hnutí ANO volí vedení, čeká se, že Babiš obhájí funkci

25.02.2017 6:42

Hnutí ANO dnes v Praze zahajuje dvoudenní sněm, který by měl na další dva roky potvrdit ve funkci předsedy vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše. Ve volbě nemá soupeře a získal nominaci ze všech 14 krajů. O obsazení místopředsednických pozic se rozhodne v neděli.

Hnutí ANO volí vedení, čeká se, že Babiš obhájí funkci
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Andrej Babiš

V první den na sněmu vystoupí ministři hnutí ANO i jeho zástupci v evropských institucích - místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička a eurokomisařka Věra Jourová. Jako host se sjezdu účastní šéf frakce Aliance liberálů a demokratů (ALDE) v Evropském parlamentu Guy Verhofstadt.

Očekává se, že sněm se bude zabývat i postojem ANO k prezidentské volbě v lednu příštího roku. Ministr obrany Martin Stropnický, o němž se spekulovalo jako o možném kandidátovi hnutí, už dal najevo, že za nutnou podmínku pro to, aby se o nejvyšší státní funkci ucházel, považuje silnou podporu při své kandidatuře na místopředsedu ANO.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…