Hodlám emigrovat, vzkázal Jiří X. Doležal. Bojí se zákazu sexu a alkoholu. S příručkou: „Sereme s prorokem Mohamedem“ neuspěl

18.08.2017 17:25

K Luboši Xaveru Veselému na server XTV.cz zavítal publicista a dlouholetý redaktor časopisu Reflex Jiří X. Doležal.

Hodlám emigrovat, vzkázal Jiří X. Doležal. Bojí se zákazu sexu a alkoholu. S příručkou: „Sereme s prorokem Mohamedem“ neuspěl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

„Věci, které fungují, se nemají měnit,“ zmínil Jiří X. Doležal s tím, že o odchodu z Reflexu po 26 letech neuvažuje. „Samozřejmě jsou témata, která mně neprojdou. Ale to není svoboda,“ zmínil například Doležal to, že mu neprošel článek „Sereme s prorokem Mohamedem“, kde chtěl popsat průběh defekace podle islámu. „Nesmíte kálet zádem k Mekkce, musíte se pomodlit k Alláhovi, vytřít si zadek třikrát tam a zpátky. Chtěl jsem z toho udělat takovou příručku, aby Češi věděli, jak v muslimských zemích kálet,“ sdělil. 

Video najdete ZDE.

Své řekl k článku, kde vyjádřil své obavy z Romů v Ostravě. „Je tam vidět velkou kulturní propast. Měl jsem strach z postávajících tlup Romů,“ sdělil s tím, že toto v Praze není. „A dobroserové se mohli pokálet,“ dodal. 

Následně pohovořil o protikuřáckém zákonu, který zatím dle svých slov snáší dobře. „Protože je léto a jsou všude zahrádky. Já začnu trpět v říjnu, kdy restaurace budou pouze vnitřní a já tam nebudu moct, protože pořád kouřím,“ zmínil Doležal. „V podstatě se vrátíme k tradici bolševických bytových mejdanů a budeme si zase připadat jako disidenti,“ zmínil Doležal. Ten je mimo jiné velkým zastáncem legalizace užívání marihuany v Česku.

Zároveň dodal, že se domnívá, že zákaz kouření je předehrou k zákazu alkoholu, sexu i zákazu myšlení. „Já hodlám emigrovat,“ řekl jasně Doležal. Když pak podle jeho slov přijde k moci šéf hnutí ANO Andrej Babiš, zakáže nám všechno kromě konzumace jeho uzenin. „Pracovat jako novinář bych pro něj nemohl. Mám ještě trochu sebeúcty. Od něj bych fakt peníze nechtěl,“ sděliil Doležal s tím, že ví na Babiše mnoho špatného. Kauza Babiše a novináře MF Dnes Marka Přibila je podle něj jak vystřižená ze sitcomu. 

Své pak řekl i k situaci v Německu a ke kancléřce Angele Merkelové. „Když se podíváte na volební preference paní Merkelové, tak vidíte, že ji prostě německý národ žere. Já se domnívám, že ta móda autoagresivity a sebenenávisti, kterou pro mě paní Merkelová ztělesňuje, že už se stěhuje i k nám do východního sektoru,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…