Hoďte běžence tygrům. V Německu málem došlo k velmi brutální performanci

30.06.2016 14:13

Poněkud brutálním způsobem chtěla skupina německých aktivistů dotlačit tamní politiky ke změně jednoho ze zákonů týkajících se uprchlíků. Čtveřici tygrů, kteří se téměř dva týdny proháněli klecí v centru Berlína, plánovali předhodit běžence. Byť se jim pár dobrovolníků přihlásilo, z akce nakonec sešlo.

Hoďte běžence tygrům. V Německu málem došlo k velmi brutální performanci
Foto: Zoo Tábor
Popisek: lev

Akci dle ČTK iniciovalo Centrum pro politickou krásu, které tímto gestem chtělo přinutit vládu ke zrušení části pobytového zákona, jež přepravním společnostem zakazuje vzít na palubu dopravního prostředku směřujícího do Evropské unie cestujícího bez platného víza.

Podle aktivistů toto opatření vede k tomu, že stovky tisíc uprchlíků riskují své životy, plaví se do Evropy na vratkých člunech a ještě za to platí tisíce dolarů překupníkům místo toho, aby si za několik stovek dolarů jednoduše pořídili letenku.

Protože přístup Německa i dalších zemí EU považují aktivisté za brutální hru s osudy uprchlíků, což jim připomíná hry v antickém Římě, vystavěli v turistickém centru Berlína novodobou arénu – klec obehnanou z větší části dřevěnou překližkou, do níž skrze sklo mohli kolemjdoucí nahlédnout. „Žrát uprchlíky – nouze a hry,“ vyvěsili na zápasiště.

Uvnitř se po necelé dva týdny nacházela čtveřice tygrů, kteří měli nakonec roztrhat nějakého uprchlíka. Aktivistům se přihlásilo několik dobrovolníků, včetně syrsko-libanonské herečky May Skafové, která prý do poslední chvíle zvažovala, jestli má mezi tygry vstoupit, aby se nechala sežrat a zoufalým činem tak upozornila na neutěšenou situaci uprchlíků. Nakonec se však této role vzdala a předala ji přihlížejícím se slovy, že její smrt by německými politiky nepohnula.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…