Hofer prý v Rakousku prohrál díky velké mobilizaci jeho odpůrců

24.05.2016 11:30

Krajní pravice v Evropě sice nemá svého prvního prezidenta. Velmi těsná prohra Norberta Hofera ze Svobodné strany Rakouska (FPÖ) ale potvrzuje, že krajní pravice se z extrému a okraje politického spektra posouvá mezi hlavní politické síly, píše server Aktuálně.cz.

Hofer prý v Rakousku prohrál díky velké mobilizaci jeho odpůrců
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Rakousku se hlasovalo mezi dvěma kandidáty na prezidenta, Van der Bellenem a Norbertem Hoferem

„Stoupá nezaměstnanost, zatímco přibývá imigrantů, z nichž mnozí také zůstávají bez práce, protože nemají žádnou kvalifikaci a protože v Rakousku už volná místa nejsou. Za této situace se Rakušané bojí budoucnosti,“ řekl serveru šéf tyrolské FPÖ Markus Abwerzger.

Celý text je ZDE

Rakousko loni udělilo azyl téměř jednomu stu tisícům běženců a další statisíce přes něj přešly do Německa. I členové Zelených, kteří jsou nejvstřícnější vůči imigrantům, připouštějí, že všichni tím byli zaskočeni.

„Politici ani lidé nebyli na příchod tolika uprchlíků vloni připravení. Ne vše se dobře zvládlo a dá se říci, že někteří na odpovědných místech selhali. Odpovědí ale musí být solidarita a spolupráce, ne nacionalismus, který lidi rozděluje,“ cituje server člena vedení Strany zelených v Innsbrucku Mesuta Onaye, syna tureckých přistěhovalců.

Server s odkazem na blíže nespecifikované průzkumy tvrdí, že kandidát rakouské krajní pravice byl poražen jen díky výjimečné mobilizaci jeho odpůrců. Protože pro mnoho Rakušanů byly prezidentské volby spíše referendem o přijatelnosti krajně pravicového prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…