Holcát se rozčílil kvůli spekulacím o Zemanově stavu. Prezident se prý cítí dobře

06.11.2013 20:20

Šéf lékařského konzilia hlavy státu a ministr zdravotnictví v demisi Martin Holcát ve středu kategoricky odmítl mediální dohady o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana. Hlava státu si podle něj zranění kolena nepřivodila v důsledku požití alkoholu, ani si neporanila obličej. Ministr Holcát také oznámil, že další informace o zdravotním stavu bude podávat výhradně formou tiskových zpráv.

Holcát se rozčílil kvůli spekulacím o Zemanově stavu. Prezident se prý cítí dobře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Martin Holcát

"Rozhodně se musím jako lékař ohradit proti nepravdivým tvrzením, která se v posledních dnech v médiích objevují, a sice že došlo k úrazu v důsledku požití alkoholu, že šlo o kolaps s následným bezvědomím nebo že by při pádu došlo k poranění obličeje. Nic takového se nezakládá na pravdě. Zdravotní stav pana prezidenta je uspokojivý a také subjektivně se cítí dobře," uvedl Holcát v tiskové zprávě.

Zeman už začal rehabilitovat

Kvůli "neustálým dehonestujícím a lživým zprávám v médiích" bude informace o prezidentově zdravotním stavu poskytovat touto formou. "Jde o nepříjemné a bolestivé, ale na druhou stranu nikoli vzácné, poranění kolenního kloubu, které vyžaduje fyzický klid, omezení pohybu v kolenním kloubu a došlapu na pravou nohu," píše Holcát. Celkovou dobu rekonvalescence odhaduje na tři až šest týdnů.

Aktuální vyšetření prý neprokázala vážnější změny zdravotního stavu prezidenta Zemana. "Pan prezident dodržuje klidový režim, řídí se doporučenou dietou, a to včetně zákazu požívání alkoholu. V neděli již také začal rehabilitovat, začíná zapojovat chůzi o berlích," stojí v tiskové zprávě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…