Holé prdele. Doktor Macek přinesl třeskuté vyjádření ohledně uprchlíků

18.05.2015 10:15

Tradiční glosátor společenského dění Miroslav Macek se rozepsal i v pondělí. Všímá si příhodných slov Miloše Zemana, klade si otázku, jak se pravdoláskaři postaví k fašistům na Ukrajině a levicovým radikálům radí, aby ve vězení chodili na hodiny marxismu. Stranou jeho pozornosti nezůstávají ani vlny uprchlíků mířících do Evropy.

Holé prdele. Doktor Macek přinesl třeskuté vyjádření ohledně uprchlíků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Jakou známkou hodnotíte ministerské působení Andreje Babiše? Jako ve škole.

22%
7%
4%
4%
63%
hlasovalo: 8438 lidí

Miroslav Macek ocenil slova prezidenta Miloše Zeman o tom, že by svět neměla ovládat jediná mocnost; když jich je víc, kontrolují se navzájem. Na stejném principu dělby moci jsou ostatně založeny i demokratické státy. V demokratickém státě je však také možné svobodně se vyjadřovat a kritizovat to, co se nám nezdá. Na Ukrajině teď ovšem čeká na prezidentův podpis zákon, podle něhož nebude možné kritizovat organizace, které se ve 20. století podílely na boji za ukrajinskou svobodu.

Hořící les takto nezachráníte

„Dvě z oceněných skupin, Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN) a Ukrajinská povstalecká armáda (UPA), pomáhaly během druhé světové války nacistům: zabily kolem jednoho sta tisíce polských civilistů a podílely se na holocaustu. Bude velmi zajímavé sledovat reakci EU a našich pravdoláskařů,“ píše Macek.

Na Facebooku si prý všiml komentáře k uprchlíkům mířícím do Evropy, který ho zaujal. Je to odpověď lidem, kteří mají za to, že by imigranti mohli zachránit zmírající Evropu. „Odliv mozků nelze nahradit přílivem holých prdelí… Je to, jako když sousedovi hoří les a vy to chcete vyřešit tím, že si každý vezme domů hořící strom.“

Celý text najdete zde

Pár slov padlo od Miroslava Macka i na adresu levicových extremistů, kteří chtěli účtovat s kapitalismem útokem na vlak. Autor má pro tyto radikály dobrou radu. Pokud si snad myslí, že jsou České dráhy vzorem kapitalistického podniku, měli by se ve volném čase ve vězení dovzdělat v marxismu.

 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…