Hollane, máme svobodu dát někomu po hubě. Jsi bezpáteřní neomarxistická medůza. Brněnský hipster-náměstek to schytává ze všech stran

03.09.2016 20:14

Na incident, při kterém byli vykázáni z jedné brněnské hospody náměstek brněnského primátora Matěj Hollan a šéf Strany zelených Matěj Stropnický, originálním způsobem reagoval levicový publicista Štěpán Kotrba. Na sociální síti napsal, že mezi svobody občanského projevu řadí i „svobodu dát někomu po hubě“.

Hollane, máme svobodu dát někomu po hubě. Jsi bezpáteřní neomarxistická medůza. Brněnský hipster-náměstek to schytává ze všech stran
Foto: Facebook.com
Popisek: Mediální a politický analytik Štěpán Kotrba

„Je to odvěké právo hospody vůči všem politikům. Je to odvěké právo občana vůči všem mocným. Protože zdrojem moci je a musí zůstat lid. A lidu je a musí být politik odpovědný,“ vysvětlil Kotrba svůj postoj.

„Takovýhle sračky fakt nemá smysl číst,“ reagoval na tento post uživatel Radek Kujínek. „Tak je nečti,“ opáčil Kotrba.

Do diskuse pod zmíněným příspěvkem se pustila i mediální analytička Irena Ryšánková. „V hospodě si snad chlapi dali přes hubu a nefňukali na facebooku. Ještě já pamatuju rvačky v některejch hospodách. Kdyby dal na fb fotky, jak se popral v hospodě za svůj názor, i kdyby dostal nakládačku, tak je to jiná. Tohle? Vždyť se chová jako chcípák,“ napsala.

Uživatelka Jana Kunšteková ve zřejmé reakci na stesky Matěje Hollana na to, že byl z hospody vykázán, napsala: „Asi podlehli dojmu,že většina lidí se jich bojí.“

A David Šrott k tomu podotkl: „Kdo s čím zachází, tím také schází.“

Celý text příspěvku Štěpána Kotrby na jeho facebookovém profilu:

Mezi svobody občanského projevu řadím i svobodu dát někomu po hubě. Je to odvěké právo hospody vůči všem politikům. Je to odvěké právo občana vůči všem mocným. Protože zdrojem moci je a musí zůstat lid. A lidu je a musí být politik odpovědný.

Brněnský bloger Petr Paulczyňski, který patří k trvalým Hollanovým kritikům, na svém Facebooku citoval názor, rezonující na síti: „Chlap by řekl nepičuj a poď ven. Jen bezpáteřní neomarxistická bezgulá medúza svolá demošku stejných pošuků s policejní asistencí“. Pak přidal zamyšlení, co si o sobě myslí politik, závislý na vůli voličů, kterému jeho voliči dají názor najevo tak pádně, že ho vyhodí z hospody, a on zareaguje tím, že si svolá pár svých kamarádů a před případnými oponenty se nechá chránit policií.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…