Holohlavé bojůvky připomínají počátky Hitlera, varoval Zeman v Lidicích

15.06.2013 11:42

Prezident Miloš Zeman vystoupil na pietním aktu v Lidicích na Kladensku. Připomínáme si již sedmdesáté první výročí vyhlazení této obce nacisty. Prezident v této souvislosti varoval před radikály, kteří s holými lebkami vykřikují hesla podobná těm nacistickým. Tepal mimo jiné i často používané heslo „Čechy Čechům“.

Holohlavé bojůvky připomínají počátky Hitlera, varoval Zeman v Lidicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Musíme se ptát, zda nebezpečí, které tehdy vyvrcholilo Lidickou tragédií, není mezi námi stále přítomno. Po ulicích se potulují houfy holých lebek vyřvávající hesla velmi podobná těm nacistickým. Nad jedním z nich bych se rád zastavil. Je to heslo Čechy Čechům,“ zahájil svůj projev prezident.

Falešní hlasatelé národní výlučnosti nám podle Zemana tvrdí, že bychom měli být hrdi na zemi, kde jsme se narodili, ale to je podle hlavy státu omyl. Máme být hrdi na to, co obyvatelé žijící v naší zemi dokázali. Narození v Česku samo o sobě nestačí k výlučnosti.

Celé vystoupení prezidenta Zemana čtěte ZDE

Následně Zeman oznámil, že se rozhodl udělit státní vyznamenání in memoriam Marii Uchytilové za její celoživotní dílo. Ta mimo jiné od šedesátých let pracovala  na památníku lidických dětí, který je slovy Zemana tím nejkrásnějším a zároveň nejsmutnějším pomníkem, jaký kdy viděl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …