Homosexuál ubodal dítě. Maminka se ve 40 dozví, že je lesba, a odejde. Čunek natřel Hermana za gay adopce

11.10.2017 8:05

KDU- ČSL nabízí široké spektrum názorů. Aktuálně se střetl ministr kultury Daniel Herman a zlínský hejtman Jiří Čunek nad tématem adopce děti homosexuálními páry. Čunek, který je v rodinných otázkách známým konzervativcem, se rázně distancoval od postoje svého spolustraníka.

Homosexuál ubodal dítě. Maminka se ve 40 dozví, že je lesba, a odejde. Čunek natřel Hermana za gay adopce
Foto: repro youtube regionalnitelevize.cz
Popisek: Jiří Čunek

Čunek ujistil, že lidovci adopci dětí homosexuály určitě nepodporují. A pokud by se tento postoj někdo pokoušel změnit, udělal by vše, aby tomu zamezil. „Když podporujeme rodinu, tak myslíme matku, otce a děti,“ definoval jasně.

„Teď odhlédnu od zvláštních případů, kdy žena děti má a začne žít ve čtyříceti s jinou ženou, protože se „dozvěděla“, že je lesba,“ dodává. V takovém případě je pochopitelné, že děti budou vyrůstat s partnerem odpovídajícím nově objevené identitě rodiče, ale standardem by to podle Čunka být rozhodně nemělo.

Následně Čunek zmínil aktuální zprávu, že homosexuál ubodal svěřené dítě. Bez ohledu na tento exces si nemyslí, že tento model rodiny je pro dítě dobrým příkladem. Při adopcích by podle Čunka měly mít absolutní prioritu heterosexuální bezdětné páry.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Odmítl slova ministra Hermana, že by se diskusi o adopcích dětí homosexuálními páry „nebránil“. „Politik má buď něco podporovat, nebo něčemu bránit,“ myslí si naopak Čunek. A pro KDU-ČSL jako pro konzervativní stranu by téma rodiny mělo být zásadním.

A nakonec rozhořčeně odmítl argument redaktora, že v liberální Praze by asi lidovečtí kandidáti s takto ortodoxním postojem narazili. „Strany nesmějí být jako měňavky a něco sdělovat na Moravě a něco jiného v Praze,“ rozčílil se hejtman. Taková strana podle něj není věrohodná. Různí členové podle něj mohou mít různé názory, ale základní směr strany musí být naprosto jasný a čitelný.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…