Hon na Babiše bude pokračovat, nikdy mu neodpustí, že je úspěšný. Zámecký pán připomíná Baťu, kterému také politici ukradli továrny...

19.11.2018 19:46

Historik a zámecký pán Jan Berwid-Buquoy se zastal předsedy vlády Andreje Babiše (ANO). Zámecký pán má za to, že média pořádají na Babiše hon, protože mu nemohou odpustit, že je úspěšný.

Hon na Babiše bude pokračovat, nikdy mu neodpustí, že je úspěšný. Zámecký pán připomíná Baťu, kterému také politici ukradli továrny...
Foto: screen TN.cz
Popisek: Andrej Babiš v rozhovoru TV Nova

Předseda vlády Andrej Babiš tvrdí, že část médií proti němu vede kampaň, jejímž cílem je odstranit ho z politiky. Historik Jan Berwid-Buquoy je téhož názoru. V Babišovi vidí úspěšného politika a čeští občané zpravidla úspěch neodpouštějí. Stačí se podívat na to, co se stalo s Baťovými podniky. Ještě prezident Edvard Beneš je nechal po válce znárodnit, což podle historika fakticky znamená, že je nechal podnikateli ukrást.

Babišovi sice Agrofert nikdo neukradl, premiér ho odložil do svěřenského fondu, ale i tak je třeba mu zatopit. A tak opozice vytáhne deset let starou kauzu Čapí hnízdo. Přitom jde o firmu, kterou může navštívit každý a užívat si tam života. Tak to alespoň vidí Jan Berwid-Buquoy. Když to nestačí, využije ještě vyjádření premiérova syna Andreje Babiše mladšího, který je pravděpodobně duševně nemocný.

A kdyby v pátek při hlasování o nedůvěře vládě ani to nestačilo, zámecký pán ve svém komentář nabídl opozici ještě jednu cestu.

„Na místě politických opozičníků a závistivců Babišových úspěchů bych ovšem flintu do žita neházel. Andrej Babiš má ještě dceru, která je rovněž duševně nemocná. To by mohlo být velice slibným politickým kapitálem. Co takhle jí nabulíkovat, aby prohlásila, že její otec coby premiér české vlády ji chodí pravidelně po nocích, když končí zasedání vlády, brutálně znásilňovat? Já bych něco takového v žádném případě nepodceňoval a současně s těmi 345 svědky, kteří to samozřejmě pokaždé viděli a jsou ochotni to odpřísahat, by to mohlo mít u českého soudnictví (tak jak jsem ho osobně poznal já), možná kýžený úspěch,“ napsal historik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…