Horáček na Hrad? Je to čím dál reálnější. Prý už dokonce obráží politické strany

01.07.2016 7:07

I když textař a podnikatel Michal Horáček stále jasně neřekl, že bude kandidovat na prezidenta republiky, šéfové parlamentních stran berou jeho zmínku o kandidatuře jako jasnou věc. Píše o tom MF Dnes.

Horáček na Hrad? Je to čím dál reálnější. Prý už dokonce obráží politické strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Textař Michal Horáček

V posledních dnech se totiž někteří z nich s Horáčkem sešli, aby zjistili, jak by fungovalo jeho případné spojení s jejich stranami. Kontakt například připustil místopředseda KDU-ČSL Jiří Mihola. Šéf STAN Petr Gazdík konkrétní být nechtěl, uvedl, že schůzku s Horáčkem nemůže ani potvrdit, ani vyvrátit. Zdroj MF Dnes však uvedl, že u obou stran zanechal dobrý dojem.

Sám Horáček potvrdil, že se již setkal se zástupci dokonce několika stran. „Pozvali mě i lidé z nejrůznějších politických entit,“ sdělil s tím, že jim naslouchal. „Při hledání na svou otázku hledám veškeré názory, a tak jdu tam, kam mě pozvou,“ dodal. Konkrétnější však být nechtěl. Tvrdí také, že o politickou podporu nestojí.

„Michal Horáček to vždy až skoro demonstrativně odmítne. V žádném případě to podle něj nesmí vypadat tak, že přišel žádat o nějakou podporu,“ řekl zdroj deníku.

V posledním průzkumu agentury Sanep by se Horáček podle všeho dostal do druhého kola a současnou hlavu státu, Miloše Zemana, která zatím rovněž neoznámila jistě, že bude kandidovat, by potrápil. 

Co se týče dalších kandidátů, jasno nemá ani exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. „Rozhodnu se na přelomu zimy a jara příštího roku a bude to odvislé od toho, jak to bude vypadat s šancemi kandidátů, kteří budou schopni představovat jinou politiku než Miloš Zeman,“ uvedl. Až podle Zemana se pak na jaře roku 2017 vyjádří dlouholetý starosta Teplic a senátor Jaroslav Kubera (ODS). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…