Horáček si hraje na hrdinu z románů. A jeho poradkyně Vášáryová to nejspíš dorazí, zoufá si komentátor

12.11.2016 9:56

Michal Horáček se zatím chová jako hrdina z románů krušnohorského moralisty Karla Maye, píše komentátor Martin Zvěřina v dnešních Lidových novinách.

Horáček si hraje na hrdinu z románů. A jeho poradkyně Vášáryová to nejspíš dorazí,  zoufá si komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Horáček

„Člověk by čekal, že si nechá přivázat jednu ruku k tělu jen proto, aby v pozorovatelích nevyvolal pocit, že má při souboji nad soupeři výhodu,“ píše Zvěřina s tím, že právě v tom je problém Horáčkovy kandidatury. Ten totiž nepočítá s tím, že kampaň bude tvrdá a že protivníci k jeho dehonestaci použijí vše, co najdou.

Zvěřina se ptá, proč se Horáček snaží všechny přesvědčit, že není kandidátem pražské intelektuální elity, a zároveň vystavuje na odiv, že mu radí slovenská herečka a diplomatka Magda Vášáryová. „Jako každý, kdo chce oslovit veřejnost, musí mít i prezidentský kandidát (případně alespoň jeho tým) povědomost o tom, že tahle dáma jej tlačí do pozice přezíravého intelektuála. Svým nešťastným moralizováním o uprchlících si herečka pohněvala nemalou část voličstva,“ upozorňuje Zvěřina.

Pokud podle něj chce Horáček zvítězit, měl by hledat mezi herci podporovatele spíš v typech jako Miroslav Donutil či Bolek Polívka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…