Horáček začíná kampaň na Hrad, chce oslovit všechny. Pomáhá mu k tomu Žít Brno

21.10.2016 7:14

Textař a skladatel Michal Horáček včera definitivně potvrdil, že se chce ukázat o prezidentský post. Zároveň si začal hledat svůj tým, který mu má do funkce pomoct. Píše o tom MF Dnes.

Horáček začíná kampaň na Hrad, chce oslovit všechny. Pomáhá mu k tomu Žít Brno
Foto: michalhoracek.cz
Popisek: Michal Horáček

Mezi brněnskými divadelníky a dalšími místními osobnostmi - tam začal hledat Horáček podporu poté, co oficiálně oznámil svou kandidaturu. Navštívil například Divadlo Husa na provázku, kde se setkal s divadelníkem Petrem Oslzlým. 

„Chtěl jsem ho informovat a porovnat naše představy s jeho. Nevyžadoval jsem odpovědi,“ řekl Horáček s tím, že nikdy nikoho ze zásady nežádá o podporu. "Máme přímou volbu prezidenta republiky a každý volič je naprosto stejně cenný, ať už je to univerzitní profesor, nebo prodavačka ze samoobsluhy,“ podotkl. Sešel se také s šéfem scény či s některými jedinci z hnutí Žít Brno. V podvečer se pak v kavárně sešel se skupinkou místních osobností, které pro Horáčka sezvali brněnští přátelé.

„Je to asi nejsilnější kandidát, který se zatím objevil. Teď bude hodně záležet na tom, jestli tahle názorová skupina vygeneruje další. Ale kontrast oproti Zemanovi je celkem jasný,“ uvedla například neúspěšná kandidátka na senátorku Barbora Antonová.

Dle svých slov má Horáček naprosto jasnou představu, jak bude kampaň vypadat. Už ji dokonce dvě stě dní intenzivně připravuje. V lidech tak chce vyvolat pocit, že kandiduje jako někdo, kdo může vyhrát. "Není důležité se jen zúčastnit, důležité je vyhrát," rekl. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…