Hordy uprchlíků proudí Evropou. Jdou jich k nám tisíce. Tajně! Hlásá nejčtenější český deník

22.06.2015 7:23

Horkému tématu posledních dní, kterým je uprchlická krize, se dnes věnuje i nejčtenější český deník Blesk. Problému věnuje celé dvě strany, které uvozuje titulky jako "Hordy uprchlíků pochodují Evropou" "Největší migrační krize od druhé světové války" nebo ,,Svírají i Česko" či "Do Česka tajně proudí tisíce utečenců!". V samotném textu pak list upozorňuje na zajímavý fakt.

Hordy uprchlíků proudí Evropou. Jdou jich k nám tisíce. Tajně! Hlásá nejčtenější český deník
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Totiž na to, že i  když je česká vláda i prezident zásadně proti tomu, aby nám Brusel přidělil závazné kvóty na to, kolik uprchlíků musíme přijmout, nakonec se může stát, že se bude muset ČR přání větších evropských zemí podvolit. Upozorňuje na to dnešní Blesk s tím, že pokud budou kvóty schváleny, musela by ČR přijmout více než 1800 uprchlíků, převážně ze Sýrie a z Eritreje.

Podle listu totiž Evropská komise v návrhu kvót uplatňuje „stav nouze“, kdy hlasování europoslanců bude mít jen poradní funkci. „Doopravdy rozhodne až Rada EU složená z ministrů jednotlivých států, kteří si nejsou rovni,“ upozorňuje deník. Pokud totiž český ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) bude hlasovat proti kvótám, bude mít jeho hlas osmkrát menší váhu než hlas německého ministra vnitra. „A Německo, zahlcené migranty, kvóty chce. Mohou mu ulevit,“ tvrdí bulvární deník.

Připomíná, že i bez kvót se do Česka již nyní valí tisíce uprchlíků. Za první polovinu letošního roku cizinecká policie na našem území odhalila 2418 nelegálně pobývajících cizinců, což je meziročně o 30 % víc. O azyl za posledních dvanáct měsíců u nás požádalo 1145 lidí.

Že proud uprchlíků neustává, dokládá i nejčerstvější zpráva České televize. Podle ní jen během právě uplynulého víkendu zadržela policie dalších 36 běženců.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…