Horký vstup do nového roku. Severní Korea hrozí novou zbraní

01.01.2020 12:05

Severokorejský vůdce Kim Čong-un oznámil, že končí se zdrženlivostí. Nevidí důvod prodlužovat své moratorium na zkoušky jaderných zbraní a raket dlouhého doletu. Světu prý hodlá předvést novou strategickou zbraň.

Horký vstup do nového roku. Severní Korea hrozí novou zbraní
Foto: Repro Čt
Popisek: Kim Čong-un a Donald J. Trump

Jaderné odstrašování je podle severokorejského vůdce nezbytné vůči hrozbám z Washingtonu, který pokračuje ve vojenských cvičeních s Jižní Koreou. „Nemáme žádný důvod být dále jednostranně spoutáni tímto závazkem,“ uvedl Kim Čong-un, jenž si stěžoval i na „gangsterské sankce a nátlak“.

Kritizoval Washington za promarněný čas k dialogu. „Pokud USA nezmění nepřátelskou politiku vůči Pchjongjangu, Severní Korea bude pokračovat ve vývoji strategických zbraní,“ hrozí Kim Čong-un. „Svět brzy uvidí novou strategickou zbraň v držení KLDR,“ oznámil.

Severní Korea v uplynulých měsících provedla několik zkoušek raket krátkého doletu i dalších zbraní. KLDR tvrdí, že má balistickou raketu schopnou zasáhnout jakékoli místo ve Spojených státech amerických. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…