Horníci v karanténě! Změny v OKD. V létě měsíc nula, pusto, prázdno

03.07.2020 15:14

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch společně s hejtmanem Moravskoslezského kraje Ivo Vondrákem oznámili, že společnost OKD utlumuje ve svých dolech těžbu. Společnost informaci potvrdila. Chce přispět ke zkrocení lokálního ohniska nemoci covid-19. Neznamená to však, že doly najednou zcela osiří.

Horníci v karanténě! Změny v OKD. V létě měsíc nula, pusto, prázdno
Foto: Profimédia
Popisek: Ilustrační foto

Anketa

Sledujete i letos seriál Chalupáři?

38%
62%
hlasovalo: 6550 lidí
Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a ministr zdravotnictví spolu jednali o covidové situaci a Karvinsku. Na společné tiskové konferenci poté vysvětlovali, že neobviňují horníky z toho, že vytvořili lokání ohnisko nemoci. Ale hejtman Vondrák své spoluobčany jedním dechem nabádal, aby opravdu zůstávali doma, je-li jim nařízena karanténa.

„Je třeba si říct, že horník, který je otestovaný, tak musí zůstat doma a nesmí chodit do práce. Nesmí chodit ani nikam jinam. Je to jakási karanténa, která je potřebná do doby, než dostane potvrzení toho, zda je pozitivní, či negativní. To je třeba si říct,“ pravil Vondrák.

„Týden bude trvat, než se podaří doly připravit na přerušení těžby. Pak se celé 4 týdny nebude těžit žádné uhlí a poslední týden se budou doly postupně uvádět opět do provozu," oznámila Vanda Staňková, předsedkyně představenstva OKD.

Důl ČSM-Jih, ČSM-Sever a Důl ČSA přeruší od pátku 3. 7. 2020 svůj provoz. Přerušení těžby se tak bude týkat všech lokalit včetně Dolu Darkov. Tam OKD přistoupilo k ukončení těžby z důvodů vyššího počtu nakažených zaměstnanců Covid-19 už 22. 5. 2020,“ stojí v tiskové zprávě firmy.

Aby doly zůstaly po celou dobu bezpečné, tak i v době karantény se v každé lokalitě bude pohybovat na 200 pracovníků, ale nebudou těžit uhlí, budou na doly jen dohlížet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…