Horská služba setřela novináře: Na Sněžku bychom jeli i bez Zemana

10.08.2013 20:45

Server Lidovky.cz upozorňuje na to, že se prezident Zeman nechal vyvést na Sněžku, když se chtěl zúčastnit Svatovavřinecké pouti. Členové horské služby v tom ale nevidí žádný problém. Kvůli poutníkům by stejně na Sněžku vyjelo auto a prezident jen využil volné místo. Ochrana přírody tím dotčena nebyla.

Horská služba setřela novináře: Na Sněžku bychom jeli i bez Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

"Žádost přišla z Hradu, respektive z Krkonošského národního parku, aby horská služba vyvezla pana prezidenta na Sněžku," potvrdil Pavel Jirsa, zástupce náčelníka tamní horské služby. "Horská služba jako každý rok zajišťuje na Svatovavřinecké pouti zdravotní asistenci, pan prezident tak jen přisedl do našeho auta," prozradil.

Mluvčí Krkonošského národního parku Jakub Kašpar k tomu dodal, že by to byla poněkud jiná situace, kdyby chtěl prezident vyjet na Sněžku prezidentským autem. To by musel vysvětlovat účel cesty. Následně by muselo být vydáno rozhodnutí, zda tento účel převyšuje zájem o ochranu přírody. Žádná taková situace však dnes nenastala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …