Hoši zjistí, k čemu mají pindíky. Paní Žilková-Stropnická může být spokojena. Nejnovější osvětová akce k imigrantům vzbuzuje po Evropě úžas

11.03.2016 16:16

V Německu se objevil web s názvem Zanzu. Jedná se o společný projekt dvou vzdělávacích organizací, posvěcený německým ministerstvem zdravotnictví. Na webu lze nalézt do dvanácti jazyků přeložené kurzy sexuální výchovy a všeho, co k ní patří.

Hoši zjistí, k čemu mají pindíky. Paní Žilková-Stropnická může být spokojena. Nejnovější osvětová akce k imigrantům vzbuzuje po Evropě úžas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sex. Ilustrační fotografie.

Web Zanzu je projektem BZgA, německého Státního centra zdravotní vzdělanosti a Sensoa, vlámského Expertního centra pro sexuální zdraví. Tyto dvě organizace vytvořily ucelené kurzy sexuální výchovy pro všechny s posvěcením vlámských a německých ministerstev zdravotnictví.

Obsáhlé webové stránky, s nadpisem „Moje tělo ve slovech a obrazech“, poskytují ucelené a dostupné informace o lidském těle a jeho funkcích, o pohlavním styku, vztazích a dokonce i právní pomoci či plánovaném rodičovství.

Lekce se dělí do šesti kategorií, z nichž každá má bezpočet dalších podkategorií. Tělo, plánování rodiny a těhotenství, infekce, sexualita, vztahy a pocity, právo a zákony. Každá z těchto sekcí má jednoduchý obrazový doprovod.

V sekci o lidském těle se lze dozvědět, jaké jsou rozdíly mezi mužským a ženským tělem, jak technicky vypadá pohlavní styk, i jak správně dodržovat hygienu. „Muž, který je vzrušený, může dostat erekci. Penis se naplní krví. Zvětší se a ztvrdne a postaví se,“ stojí v lekci o pohlavním styku. Stejně technicky je popsán i průběh vzrušení u ženy.

Lekce o plánování rodiny se zabývají různými druhy antikoncepce a také vším, co ženu může potkat před i během těhotenství. Žena se zde může dočíst o tom, co má dělat v případě, že dítě nechce, zároveň se ale může také dozvědět, jak navázat s dítětem vztah a dobře o něj pečovat. Totéž platí pro muže. „Pro otce může být navázání vztahu s dítětem poněkud složitější. Ale i otcové jej mohou posílit. Mohou například – krmit dítě mateřským mlékem či sunarem z láhve,“ uvádí web.

V sekci infekce se člověk dozví, jak předcházet onemocnění pohlavní chorobou, jak postupovat, když už k tomu dojde. Web nabízí i rady HIV pozitivním, například pokud by chtěli mít vlastní potomky.

Lekce o vztazích pak vysvětlují, že existuje mnoho podob lásky, mnoho podob vztahů a v Německu nelze nikoho perzekuovat za jeho vlastní volbu. Mohou tedy žít muži se ženami, ženy se ženami i muži s muži, či jak kdo uzná za vhodné, vše je v pořádku, pokud k tomu všichni předem dali souhlas.

Sex pod vlivem alkoholu

Sexualita se pak zabývá přímo sexem jako takovým. Zde můžete zjistit, jak lze dosáhnout orgasmu, jak při sexu funguje lidské tělo, i co dělat, když zrovna nefunguje, jak má. Také zde tvrdí, že masturbace není nijak ostudná. Je zde i sekce věnovaná sexu pod vlivem alkoholu, který má podle autorů některá negativa, například to, že se člověk mnohdy méně kontroluje, je spíše ochoten podstoupit nechráněný styk a dostat tak pohlavní chorobu. Zároveň je také jeho tělo méně citlivé.

Neméně důležitá je pak sekce o zákonech a právech, kde je podrobně vysvětleno, jaké mají v Německu lidé práva, co smí, co nesmí, jak postupovat v případě, že se stanou obětí trestného činu a mnoho dalšího. Jsou zde vypsány i podmínky, za jakých je možné podstoupit v Německu potrat. Jasně a zřetelně tu také píší o zákazu jakékoliv diskriminace. Zvláštní sekci zde má násilí ze cti. Zde je vypsáno, jaké události mohou „zneuctít rodinu“ a následně vysvětleno, že jakákoliv perzekuce za tyto skutečnosti je v Německu nepřípustná.

Tvůrci webu neustále zdůrazňují nutnost komunikace, která je ve všech ohledech naprosto klíčová. Ve vztahu, v sexu, při plánování rodiny, i při vyšetření u lékaře. Zároveň se také lze orientovat podle abecedního slovníku pojmů, kterým se člověk může proklikat k vybranému tématu. Většina lekcí má obrazový doprovod, který v některých případech explicitně zobrazuje průnik penisu do vagíny, jedná se však pouze o kreslené ilustrace.

Migranti potřebují informace o problémech sexuality a rozmnožování, hájí projekt státní tajemnice

Web, který vznikl za cílem vysvětlit příchozím migrantům společenskou situaci v Německu, úřady uvítaly. „Migranti potřebují snadno pochopitelné a relevantní informace o problémech sexuality a rozmnožování,“ řekla státní tajemnice Elke Fernerová. „Mohou tak použít Zanzu, aby zjistili, jaká mají práva, o zákonech, jak funguje německé zdravotnictví a kde mohou ve své blízkosti najít poradenské centrum.“

Web však již vyvolal mnoho negativních reakcí, nejen kvůli explicitním ilustracím pohlavního styku. „Počkejte si, až teďka přijde ohromný nárůst znásilnění a sexuálních útoků, jakmile se migranti podívají na tyhle obrázky,“ zněl jeden z naštvaných komentářů. „Jelikož neumějí číst, nebudou si moc přečíst ten text – ne že by je vlastně zajímal. Projekt náhrady rasy už vyplul na povrch.“

Podle úřadů se však web setkal převážně s kladným přijetím, hlavně proto, že většina migrantů pochází ze zemí, kde sexuální výchova jako taková vůbec neexistuje.

Docentka klinické psychologie Laura Janáčková si však nemyslí, že by tyto snahy někam vedly. „Problém však je v hlubokém zakořenění zvyků a způsobu života těchto lidí. Aby tyto snahy byly úspěšné, znamenaly by úplné převrácení některých hodnot a způsobů myšlení těchto lidí, což samozřejmě není v konečném důsledku reálné,“ řekla v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz

Bývalá ministryně spravedlnosti Dana Kovářová má jasno. Migranti se nám nebudou chtít přizpůsobit. „Konečně z rodinných vztahů víme, že nejdůležitější výchova se děje do šesti let věku. Starší dítě se už příliš změnit a vychovat nedá. U většiny dospělých jedinců považuji za vyloučené, že by své postoje a hodnotové kategorie pouhou výchovou zásedně změnili,“ prohlásila Kovářová v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

A advokátka Miroslava Hustáková šla ještě dál, když se opřela do manželky ministra obrany Stropnického, Veroniky Žilkové. „Hoši mají ty drahé mobily, tak mohou po internetu zjistit, k čemu mají pindíky,“ psala na svém facebookovém profilu. „Další web se bude věnovat asi používání toalety a mytí rukou po ní. Prostě samý inženýr a sportovní trenér,“ ironicky komentovala snahy německých a vlámských úřadů.

„Multikulti obohacení, naši předkové krvácející pro Evropu by měli vstát z mrtvých a všechny ty, co stojí za Merkelovou, vylískat a hodit do harémů v Saúdské Arábii,“ vyzvala právnička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…