Hospoda se sama udala hygieně. Nic nedodrží. Těší se na boj

27.10.2021 10:04

Podnikatel Jiří Janeček vyrazil s iniciativou Chcípl pes znovu do útoku proti covidovým restrikcím. Originálním způsobem. Podívejte se sami.

Hospoda se sama udala hygieně. Nic nedodrží. Těší se na boj
Foto: Repro YouTube CNN Prima News
Popisek: Jakub Olbert, majitel restaurace Šeberák v pražských Kunraticích

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch oznámil veřejnosti, že epidemie koronaviru znovu nabírá na obrátkách a nemocnice se znovu plní covidovými pacienty. Tentokrát ve většině pacienty neočkovanými proti nemoci covid-19.

Anketa

Ještě přitvrdit proti neočkovaným?

20%
78%
hlasovalo: 28294 lidí

Vláda Andreje Babiše (ANO) proto rozhodla, že se zkrátí platnost antigenních testů na 24 hodin a PCR testů na 72 hodin. Vedle toho tlačí na restauratéry, aby u svých hostů důsledně vyžadovali důkaz, že prodělali covid v posledním půl roce, že jsou očkovaní nebo mají v ruce platný test. Bez toho by lidé do restaurací a hospod vůbec neměli chodit.

A právě tady se ozývá podnikatel Janeček s iniciativou Chcípl pes. Záměrně na sebe podává udání a zdůrazňuje, že iniciativa Chcípl pes toto opatření dodržovat nebude. Zdůraznil to v dopise zaslaném přímo hygieničce hlavního města Prahy.

„Vážená paní ředitelko, tímto Vám chceme nahlásit zásadní porušení proti pandemických vládních opatření, které proběhne 1. 11. od 11 hod. v restauraci Šeberák ulici K Šeberáku na Praze 4, kterou provozuje Jakub Olbert. Dle našich informací bude do restaurace vpuštěn a obsloužen člověk bez OTN ( bez bezinfekčnosti). Žádáme hygienu a orgány Policie České republiky, aby neprodleně zasáhly proti vědomému porušování vládních protipandemických opatření,“ napsali Jiří Janeček a Jakub Olbert hygienikům v Praze.

V přímém střetu s hygieniky a policií chtějí členové iniciativy Chcípl pes dokázat nesmyslnost vládních opatření.

„Chceme jasně deklarovat a prokázat ve střetu s hygienou a Policií ČR, že další nařízení jsou protiústavní a diskriminační. Doufáme, že najdou odvahu a přijdou na Šeberák. V současné době jsme rozeslali 345 živnostníkům návod na obranu na základě žádosti o tzv. rebelský manuál,“ stojí v prohlášení.

1. listopadu se bude k tématu konat tisková konference pořádaná iniciativou Chcípl pes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

21:55 „Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

„Co jsme od února 2022 naučili Putina? Jen to, že jsme banda totálně zas *aných vtipálků a klaunů,“ …