Houbaříte rádi? Tak se posaďte. EU chce novou regulaci pro vaše bezpečí

20.02.2019 16:43

Server Deník.cz tvrdí, že se v Bruselu zrodil další absurdní návrh. EU by prý ráda regulovala nošení nože. Týká se to třeba i oblíbených výletů na houby, ve kterých jsou Češi přeborníky. Místopředseda SPD Radim Fiala zuří.

Houbaříte rádi? Tak se posaďte. EU chce novou regulaci pro vaše bezpečí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala a Tomio Okamura ve sněmovně

V některých zemích EU už dnes platí, že nosit při sobě nůž bez zjevného důvodu není zcela v pořádku. V Bruselu by si prý teď přáli, aby to platilo ve všech zemích EU. V Česku zatím žádná taková regulace neexistuje. Traduje se u nás heslo, „každý správný muž při sobě nosí nůž“. To by se však mohlo změnit. Sdružení na ochranu práv majitelů zbraní LEX tvrdí, že Evropským parlamentem prošla zpráva zvláštního výboru pro terorismus, ve které se hovoří o regulaci nožů.  

Anketa

Je Miloš Zeman na Pražském hradě obklopen kvalitními spolupracovníky?

65%
35%
hlasovalo: 7084 lidí

„Výbor vybízí členské státy, aby zvážily možnost stanovení zákazu nošení nožů bez pádného důvodu týkajícího se především nejnebezpečnějších nožů, jako jsou zombie nože nebo motýlkové nože, a aby tato opatření prosazovaly i v prostředí internetu,“ stojí ve zprávě.

Sdružení LEX tvrdí, že se Brusel snaží předcházet útokům spáchaným nožem, ale prý na to jde tradičně zcela špatnou cestou. Teroristé, kteří opravdu chtějí, si nůž tak jako tak opatří. A obyčejní lidé opět budou biti. Nejvíc by mohlo chystané opatření dopadnout právě na Čechy a další státy „divokého východu“, kde nošení nožů není regulováno, a ani tak zde nedochází k teroristickým útokům spáchaným právě nožem.  

Poměrně přísně je nošení nožů regulováno např. ve Francii a Velké Británii, a přesto tu k útokům spáchaným pomocí nože dochází.

Když si tuto zprávu přečetl místopředseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury Radim Fiala, dospěl k závěru, že současné vedení EU zřejmě patří do blázince.

„Ti, kdo řídí Evropskou unii, snad doopravdy patří do blázince, nebo do vězení... to je opravdu už šílené. Evropská unie chce odzbrojit slušné občany. Nebudete si ani moci vyrazit s nožem na vandr či na houby. Islámští teroristé si ale potřebný nůž vždy seženou. To je podobné i jako u střelných zbraní. Evropská unie postupuje tak, že do Evropy pustí tisíce džihádistů, a pak chce odzbrojit slušné občany, aby byli islámským teroristům napospas! Evropská unie je nereformovatelná,“ napsal Fiala na sociální síti Facebook.

Nakonec požádal spoluobčany, aby přišli k volbám do Evropského parlamentu, které proběhnou v květnu tohoto roku, a aby dali hlas právě hnutí SPD, protože právě toto hnutí údajně dokáže zastavit podobné bruselské nesmysly. Dokáže to ve spolupráci s Marine Le Penovou z Francie, s Matteem Salvinim z Itálie a s dalšími politiky.

Někteří diskutéři dali Fialovi za pravdu. Pan Petr Machala napsal, že při sobě bude raději nosit přenosné dělo, protože to ještě zakázáno není.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…