Houska prý zemřel ve rvačce s kolemjdoucím čundrákem. Usvědčit ho měl paralyzér

15.03.2014 8:34

Podezřelý z vraždy vlivného ústeckého podnikatele Romana Housky (ČSSD) se policii přiznal sám a odevzdal i zbraň, kterou podnikatele zastřelil. Vše se odehrálo neplánovaně, když po setkání obou mužů došlo ke rvačce. MF Dnes informuje, že se Houska stal náhodnou obětí „čundráka“, který na místo činu zabloudil.

Houska prý zemřel ve rvačce s kolemjdoucím čundrákem. Usvědčit ho měl paralyzér
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

Vlivný podnikatel Roman Houska se s „čundrákem“ prý potkal u svého domu náhodou. Neplánované setkání ale vygradovalo v konflikt, který skončil čtyřmi výstřely.

"Nic nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o politický motiv. Bylo to náhodné setkání dvou lidí, kteří se neměli setkat, a skončilo to vraždou. Neznali se. Nezjistili jsme jedinou indicii, že by se znali," prohlásil vyšetřovatel Martin Charvát. Koho zastřelil, muž podle něj zjistil až později ze sdělovacích prostředků.

Do slepé ulice, kde Houska bydlel, muž prý zabloudil. Oba byli impulsivní a dostali se do sporu. Střelbě předcházela rvačka. Zbraň byla legálně držená, potvrdil policista Martin Charvát.

Ten také popsal, že na stopu policii přivedl paralyzér z místa činu, na kterém zůstala pachatelova DNA. Podle vyšetřovatelů šlo o drahý typ a díky tomu se jim podařilo zjistit, kdo si takový koupil.

Vrah se nakonec přihlásil a přiznal

Ve středu se muž přihlásil sám.  Ve čtvrtek kriminalisté zadrženého vyslýchali v budově krajské policie a posléze ho obvinili z vraždy, za kterou mu hrozí 10 až 18 let vězení. V pátek po poledni muže ústecký soud poslal do vazby. Státní zástupce ji pro něj navrhl kvůli obavám z útěku.

Houska byl problémový muž v zákulisí severočeské ČSSD, ale jakékoli politické motivy nebo důvody spojené s byznysem byly jako motiv vraždy vyloučeny. MF Dnes píše, že jej zavraždil cholerik, který k jeho domu náhodně zabloudil.

Policie od začátku odmítala, že Housku zastřelil nájemný vrah. Pachatel Housku zastřelil před garáží jeho domu v chomutovské ulici Kamenný Vrch. Jedna kulka o tělo škrtla, další dvě mířily do hrudi a jedna do hlavy. Kamery na střeše Houskovy garáže nic nezaznamenaly, protože nebyly zapojené.

Po vrahovi Romana Housky policie pátrala skoro čtyři měsíce.  Deník MF Dnes popisuje, že bývalý voják u sebe běžně nosil pistoli a paralyzér. Pachatel podle svého doznání prý rvačku s Houskou zakončil čtyřmi výstřely a tělo politika pak přikryl svou celtou.


 

reklama

autor: dkr

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …