Hovado katolický... Hermanův pracovník, který označil Zemana za dementního opilce, se dočkal tvrdé odplaty

25.07.2017 10:44

Významný úředník z Ministerstva kultury označil prezidenta Zemana za „dementního opilce. Na twitteru to napsal Petr Kukal, který vede oficiální ministerský twitterový účet. Netrvalo dlouho a za svůj ostrý výlev to ještě ostřeji schytal. „Katolický hovado, karikatura následovníků Ježíše,“ napsal na sociální síti analytik a komentátor Štěpán Kotrba.

Hovado katolický... Hermanův pracovník, který označil Zemana za dementního opilce, se dočkal tvrdé odplaty
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

„Žádného ‚pana prezidenta‘ nemáme, Jiří. Jen dementního opilce,“ napsal si Petr Kukal na svůj twitterový účet. Reagoval tak na příspěvek hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, který sdílel snímky z rozhovoru prezidenta pro Český rozhlas a doprovodil je textem: „Z dnešního živého vysílání ČRo - Radiožurnál z Lán. Uvnitř článku zvukový záznam rozhovoru s panem prezidentem“.

Vulgární příspěvek úředníka Daniela Hermana se začal rychle šířit po internetu. Po svém se s ním vypořádal například komentátor a politický analytik Štěpán Kotrba. Kukalovi ocitoval Bibli a slova o tom, že pohrdání člověkem je zločin.

Anketa

Líbí se vám letní program České televize?

3%
97%
hlasovalo: 6634 lidí

„Toto je reakce zaměstnance ministerstva kultury. Hovada katolickýho. Je smutné, když je potřeba těmto karikaturám následovníků Ježíše z Nazaretu připomínat i po dvou tisících letech jeho slova,“ napsal Štěpán Kotrba a dále citoval z Bible následující pasáž.

„V Desateru stojí psáno: Nezabiješ. Proto kdo zabil, musí před soud. Ale já vám říkám, že bude souzen každý, kdo se hněvá na svého bližního. Pohrdání člověkem je zločin, a kdo svolává na druhého Boží trest, sám mu propadne,“ ocitoval slova z Matoušova evangelia.

Celý příspěvek Petra Kukala na Twitteru:

Komentář Štěpána Kotrby na Facebooku:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…