Hovnaři. Uznávaný publicista má o věšení trenýrek jasno

21.09.2015 16:38

Publicista Ondřej Neff se na stránkách Neviditelného psa opřel do posledního kousku skupiny Ztohoven. Ta na Pražském hradě vyvěsila místo prezidentské standarty obří červené trenýrky. „Od tohoto dne jsou pro mě vskutku hovnaři,“ napsal Neff.

Hovnaři. Uznávaný publicista má o věšení trenýrek jasno
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Podle Neffa je naprosto nepředstavitelné, aby někdo lezl například na Bílý dům a měnil americkou vlajku za obří trenky. To samé v případě takového Kremlu. Připomíná také, že výtržníky pravděpodobně nečeká žádný právní postih, jelikož „na podobné počínání není pamatováno v legislativě, a tudíž co není zákonem zakázáno, je povoleno“.

Následně se ale ptá, jestli skutečnost, že není něco zakázané, automaticky znamená, že dělat to je správné. „Prezidentská standarta je symbol státnosti, ať už na tom Hradě sedí kdokoli,“ píše Neff a připomíná, že Zeman, ať už s tím lidé souhlasí nebo ne, byl řádně zvolen v přímé volbě. A kritika by podle něj měla mít svoje hranice. „Taky se nepůjdu vymočit do Svatovítské katedrály, protože mi není Dominik Duka po chuti.“

„Čin skupiny Sto hoven – a od tohoto dne jsou pro mne vskutku hovnaři, přestože dobře vím, že se jmenují Ztohoven – mě pobouřil a zásadně ho odsuzuji,“ píše rozhořčený Neff a dodává, ať si na Zemana nadává, kdo chce, jak chce, ale ať nesahá na „symboliku státu“.

Následuje výčet jednotlivých faktů o našich prezidentech a jejich bezpečnosti. Neff vzpomíná, jak se k bývalému prezidentu Klausovi dostal muž s kuličkovou pistolí a střelil jej. „Prezidentova ochranka si ani neškrtla a je z hlediska ochrany hlavy státu úplně jedno, zdali šlo o čtyřiačtyřicítku Magnum Desert Eagle anebo o špuntovku.“

Celý text zde

Připomíná také, že po střechách našich vládních úřadů neběhali aktivisté poprvé a nikdo jim v tom nezabránil. „Mělo to být varování. Mělo to být upozornění, že s ochranou státních činitelů to není zcela v pořádku,“ tvrdí Neff, podle kterého měla následovat „de-kocourkizace“ neboli „profesionalizace bezpečnostního systému“.

„Místo toho se stalo, že se hovnaři dostali v převlečení za kominíky až na střechu – se zavazadlem, ty obrovité trenýrky museli mít v nějakém batohu – a kutili tam dostatečně dlouho, aniž si jich kdo všiml,“ kritizuje nedostatečnou ochranu představitelů našeho státu.

Připomíná, že v dnešní Evropě je válka, ale ne ta zákopová, jaká byla kdysi. „V ní se nebude bojovat tanky a letadly, ale bojuje se propagandou, inflitrací a terorem,“ říká Neff a dodává, že „imigrační krize není nic jiného než mohutná a zatím vítězná ofenzíva této nestandardní války“.

A děsivou pravdou je, že pokud se na střechu Pražského hradu dostanou lidé převlečení za kominíky, máme vážný bezpečnostní problém. „Když ti falešní kominíci jsou hovnaři, co musejí být ti, kdo jim měli jejich kutění zatrhnout?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…