Hovno hoří, napsal spisovatel Šabach. A teď učinil politické prohlášení

09.10.2014 10:10

Občanům Prahy 6 byl adresován dopis spisovatele Petra Šabacha, který je oslovuje před víkendovými komunálními volbami. Autor knih jako „Hovno hoří“ nebo „Opilé banány“ v něm apeluje na spoluobčany, aby podpořili kandidáta hnutí Starostové a nezávislí.

Hovno hoří, napsal spisovatel Šabach. A teď učinil politické prohlášení
Foto: STAN
Popisek: Jan Lacina

„V Dejvicích žiji přes šedesát let,“ zahajuje svůj dopis spisovatel, který tuto pražskou čtvrť zvěčnil i ve svých dílech. Je prý lokálním patriotem, ale současně mu na jeho obvodu řada věcí vadí. Praha 6 má prý oproti jiným oblastem řadu nesporných výhod, dost často se ale jedná o věci, které dostala „do vínku“ bez vlastního přičinění.

„Jsou pražské čtvrti, které takové štěstí neměly, a přesto si nejde nevšimnout, jak se v nich, na rozdíl od Prahy 6, děje v posledních letech něco nového a zajímavého,“ píše. Zejména je to prý tam, kde se obyvatelé angažují dobrovolně a přirozeně, a nečekají, co pro ně radnice připraví. Na „šestce“ se prý nic takového neděje.

Celý dopis ZDE.

Tento obvod hlavního města prý v poslední době neměl štěstí na starosty. Za působením Pavla Béma se prý spisovatel Šabach ohlédl v úžasu, zatímco za jeho rozhazovačným nástupcem Tomášem Chalupou už přímo v hněvu. „Tohle už tak nějak nechci. Nechci se neustále ohlížet buď v úžasu anebo snad hněvu,“ svěřuje se spoluobčanům.

Byl by rád, kdyby se věci dělaly lépe, zejména pro „obyčejné občany“. Proto se rozhodl podpořit kandidáta na starostu Prahy 6 Jana Lacinu, kterého prý dlouho zná jako slušného člověka a patriota. Proto spisovatel podporuje i jeho hnutí Starostové a nezávislí.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …