Hrad podal stížnosti na ČT za neodvysílání tiskovky Ovčáčka

10.04.2015 15:39

Hrad v minulém týdnu podal stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a Radě ČT na neodvysílání tiskové konference prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka. Serveru Lidovky.cz to řekl Ovčáček a potvrdili zástupci obou rad. Hrad tehdy rozhodnutí televize označil za dětinskou pomstu za kritiku prezidenta Miloše Zemana. ČT se hájila tím, že na briefing Ovčáčka nebyla avizována žádná důležitá témata.

Hrad podal stížnosti na ČT za neodvysílání tiskovky Ovčáčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

"Stížnosti se týkají neodvysílání živé tiskové konference (10. března) a také té druhé neodvysílané tiskové konference, která taktéž měla být odvysílána živě. To je, řekněme, základní námět, který stížnost obsahuje," řekl Lidovkám.cz Ovčáček. Podrobnosti nechtěl sdělit. 
   
Obě rady přijetí stížností potvrdily. "Dostali jsme ji v tomto týdnu. Týká se neodvysílání tiskové konference, bližší informace ale v tuto chvíli, před jednáním členů rady k této věci, nebudu poskytovat," uvedl předseda Rady ČT Jaroslav Dědič. 
   
V minulosti byly Ovčáčkovy tiskové konference živě přenášeny. Televize, která na briefingu měla zpravodajský tým, své rozhodnutí zdůvodnila dramaturgicky. "Před pravidelnou tiskovou konferencí prezidentova mluvčího nebyla avizována žádná důležitá sdělení. Obsahem vystoupení byl jen souhrn prezidentských aktivit minulého týdne, o nichž jsme již informovali," uvedla tehdy mluvčí ČT Alžběta Plívová. Dramaturgie živého vysílání proto podle ní dala přednost tématu právě projednávaného energetického zákona v Poslanecké sněmovně a tématu rušení II. důchodového pilíře. 
   
V reakci na neodvysílání konference prezident Miloš Zeman řekl, že jde o směšnou a dětinskou pomstu za jeho výrok, že ČT neplní veřejnoprávní funkci. Dále poznamenal, že Česká televize je do značné míry ovlivňována TOP 09. Prezident také podpořil návrh na zrušení koncesionářských poplatků. ČT jeho kritiku odmítla. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…