Hrad vrací úder. Poté, co ministr Marian Jurečka vystavil obrázek, podle kterého Miloš Zeman příští rok umře

01.09.2015 9:40

Prezident Miloš Zeman se v neděli v rozhlasovém rozhovoru pro Frekvenci 1 pochlubil, že si během letošní dovolené vymyslel nápis na vlastní náhrobní kámen, neb se dle svých vlastních slov blíží věku dožití průměrného českého muže. Lidovecký ministr zemědělství Marian Jurečka neváhal a na svém twitterovém účtu to prezidentovi doslova spočítal. Reakce Hradu na sebe nenechala dlouho čekat.

Hrad vrací úder. Poté, co ministr Marian Jurečka vystavil obrázek, podle kterého Miloš Zeman příští rok umře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

Prezident Zeman vysvětlil, že si během volných dní na Vysočině uvědomil, že brzy oslaví 71. narozeniny, a protože průměrný český muž se dožije 75 let, vymyslel epitaf, který bude jeho posledním bonmotem. „Zde leží člověk, který každého blbce rozzuřil do nepříčetnosti,“ zní Zemanův případný poslední vzkaz národu.

Jak informovaly ParlamentníListy.cz, na sociálních sítích se k Zemanovu nejnovějšímu výtvoru množí komentáře, ale kolují i různé varianty prezidentova zamýšleného posledního bonmotu. Tu, jež vymyslel podnikatel z Pardubic Michal Bulis, který patří do tábora odpůrců prezidenta Zemana a svůj postoj k našemu nejvyššímu ústavnímu činiteli dal zřetelně najevo kupříkladu loni, když Zemanovi poslal k Vánocům sloní exkrement, sdílel na svém twitterovém účtu ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Na náhrobku se Zemanovým jménem je pomyslně vytesána upravená verze prezidentova deklarovaného epitafu. V aktivistově verzi zní: „Zde leží blbec, který rozumně uvažujícího člověka rozzuřil k nepříčetnosti.“ Bulis do svého výtvoru doplnil i rok narození českého prezidenta a letopočet, kdy by měl dle jeho názoru prezident Zeman skonat. Dočkat bychom se prý měli příští rok. Ani to však ministru Jurečkovi nezabránilo, aby tuto variantu prezidentova zamýšleného posledního bonmotu vyvěsil na sociální síti. „I když to je na jednu stranu strašně smutné, tak za kreativitu dávam 1+,“ okomentoval Jurečka obrázek.  

Reakce Hradu  na sebe nenechala dlouhou čekat. „V páně ministrově komůrce bylo evidentně horko a dusno. To pak na sociální sítě uniká leccos, jak ostatně prokázal ministrův liberecký stranický kolega. Jak se zdá, některé lidovce v onom teplém povětří začínají fascinovat morbidní představy,“ zareagoval pro ParlamentníListy.cz mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček.

Ke svému včerejšímu počinu se vrátil i Jurečka. „Včera jsem sdílel fotku, kde byl vyjádřen prezidentův výrok z F1 a jasně jsem napsal, že to je celé smutné, jak to vyjádření, tak to parodování,“ zveřejnil ministr na svém twitterovém účtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…