Hradní juntu už zastaví jenom tetka Smrtka. Ale jednou se to povede a otočíme to, slibuje hvězda televizní revolty Adam Komers

28.01.2018 11:16

Adam Komers působil takřka 25 let v České televizi. Jako redaktor. Do povědomí veřejnosti vstoupil např. jako jeden z nejviditelnějších odpůrců Jany Bobošíkové během tzv. televizní krize na počátku tisíciletí. V roce 2016 ale veřejnoprávní televizi opustil a otevřel si v centru Prahy vinotéku. Po těsném vítězství Miloše Zemana varoval své spoluobčany, že nás nečeká nic pěkného.

Hradní juntu už zastaví jenom tetka Smrtka. Ale jednou se to povede a otočíme to, slibuje hvězda televizní revolty Adam Komers
Foto: Hans Štembera
Popisek: Duel kandidátů na prezidenta Jiřího Drahoše a Miloše Zemana v Hudebním divadle Karlín

Někdejší redaktor veřejnoprávní televize Adam Komers se na serveru Forum24.cz vyjádřil k historicky druhé přímé volbě prezidenta, kterou jen velmi těsně vyhrál obhajující prezident Miloš Zeman. Jeho vítězství provozovatele vinotéky nijak zvlášť nepřekvapilo.

„Jakožto dlouholetý redaktor regionálního zpravodajství tak trochu znám mentalitu českého obyvatelstva a vím, jak lehce je manipulovatelné, jak snadno naskočí na bludy falešných proroků. Moudrost a selský rozum zmateného a mnohdy zklamaného lidu bez špetky zdravého sebevědomí je dávno velkou iluzí,“ napsal.

Celý komentář naleznete zde.

„Obávám se, že idol mnohých jménem Miloš Zeman a jeho hradní junta budou nyní jako utržení ze řetězu, protože vědí, že v příštích pěti letech je zastaví snad jenom tetka Smrtka. Rozhodně nečekejme uvolnění společenského a politického napětí, spíš naopak. Nepochybně dojde k drtivým útokům na média veřejné služby, na justici, státní zastupitelství i policii a v neposlední řadě na kulturní instituce,“ pokračoval varovně.

Tandem Miloš Zeman – Andrej Babiš si prý teď bude užívat svou moc. Lidé jako Tomio Okamura (SPD), Milan Chovanec (ČSSD) nebo Vojtěch Filip (KSČM) budou zmíněné dvojici zdatně pomáhat. Podle Komerse to jsou neveselé vyhlídky, ale o to víc bychom se prý neměli uzavírat do sebe a měli bychom být občansky aktivní. Jednou prý změny dosáhneme, jen neklesat na mysli.

"Bude to běh na mnohem delší trať, než se ještě včera před sečtením výsledků prezidentských voleb zdálo, ale jednou se to povede. I když jedna patnáctiletá slečna včera prohlásila: „Změna bude až na naší generaci.“ A za to by se ta naše generace měla aspoň trochu nebo spíš hodně stydět!," uzavřel  Komers.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…