Hradní mluvčí Ovčáček po polských volbách: S Dudou si pan prezident porozuměl, snad to s vládou bude stejné

26.10.2015 16:17

Parlamentní volby v Polsku mohou přinést řadu výrazných změn v EU, hlavně co se týče uprchlické krize a možných scénářů řešení. Pro Českou republiku a vztahy s Polskem je vítězství strany Právo a spravedlnost, která je proti kvótám, pozitivní zprávou. Alespoň podle prezidenta Miloše Zemana. ParlamentnímListům.cz to řekl mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček.

Hradní mluvčí Ovčáček po polských volbách: S Dudou si pan prezident porozuměl, snad to s vládou bude stejné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Co říká prezident Miloš Zeman na výsledky polských parlamentních voleb, kdy s výrazným náskokem zvítězilo opoziční a konzervativní Právo a spravedlnost? Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka je volební výsledek dobrou zprávou pro naše vzájemné vztahy.

Významné výsledky podle jeho slov mělo i jednání Miloše Zemana s polským prezidentem Andrzejem Dudou, který vzešel z téže politické strany. Na uprchlickou krizi mají názor stejný prezident Zeman, prezident Duda i pravděpodobná příští polská premiérka Beata Szydlová.

„Po ukončení setkání prezidentů Visegrádské čtyřky a chorvatské prezidentky v Maďarsku pan prezident jednal s novým polským prezidentem Adrzejem Dudou. Toto jednání přineslo významný výsledek v podobě příslibu zásadního zapojení Polska do visegrádské spolupráce bez rušivých momentů překvapení,“ konstatuje Ovčáček.

„V této souvislosti je velmi cenné, že vítězka polských voleb tuto vizi sdílí a bude ji rozvíjet. Z tohoto hlediska je výsledek voleb dobrou zprávou pro česko-polské vztahy,“ dodal pro ParlamentníListy.cz Jiří Ovčáček.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …