Hradní pán s hůlkami, roztažená čínská zadnice. Pražský starosta, syn diplomata Koláře, se vyjádřil ke kauze dalajláma

21.10.2016 13:49

Syn někdejšího velvyslance v USA a v Rusku Petra Koláře Ondřej Kolář se při pohledu na údajné ohýbání páteře před komunistickou Čínou už neudržel a bez obalu napsal, co si myslí. Schytal to prezident Miloš Zeman, předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD), který se prý rozhodně nechová jako hrdina, a o předsedovi Senátu Milanovi Štěchovi (ČSSD) údajně škoda mluvit.

Hradní pán s hůlkami, roztažená čínská zadnice. Pražský starosta, syn diplomata Koláře, se vyjádřil ke kauze dalajláma
Foto: Archiv vydavatele
Popisek: Čína

Ondřej Kolář z TOP 09, někdejší tajemník Karla Schwarzenbergaje je dnes starostou na Praze 6. V této pozici se nejvíce proslavil protesty proti čínským vlajkám na Evropské třídě a facebookovým statusem, že se kvůli kontaminaci vodovodu stejně jako jeho spoluobčané "vysral z podoby". S rodiči několik let pobýval v Norsku, Švédsku a Irsku, všude tam, kde jeho otec Pavel Kolář velvyslancoval. Nedávno ve svém obvodu pořádal a osobně zahajoval koncert k osmdesátinám Václava Havla, nyní se vyjádřil o čtyřech nejvyšších představitelích českého státu, kteří během návštěvy tibetského duchovního vůdce dalajlámy v Praze vydali prohlášení kritizující za setkání s ním ministra kultury Hermana. Topácký starosta si o nich zjevně nemyslí nic pěkného.

„Že se hradní pán nenají už ničím jiným než čínskými hůlkami, jsme si asi zvykli. Že premiér je všechno možné jen ne hrdina a neumí prezidentovi dát jasně najevo, že si opravdu nemůže dělat, co se mu zlíbí, že nežijeme v prezidentském systému a že parlament u nás může iniciovat jeho „odvolání“, to už víme také dlouho. O předsedovi Senátu škoda psát,“ sdělil svůj názor starosta Prahy 6 na sociální síti Facebook.

Podivoval se však nad tím, proč se naprosto stejně zachoval také sociální demokrat, předseda sněmovny Jan Hamáček. Naproti tomu ocenil odvahu lidoveckého ministra kultury Daniela Hermana, který se prý  zachoval jako slušný člověk a uvítal v našem hlavním městě světoznámého duchovního vůdce.  

„V Číně se buď popadají smíchy za břicho, co že to zase ti divní lidé z podivného státu někde daleko na druhém konci světa vyvádějí, aby se jim zalíbili, anebo si vzdychají, že budou muset ještě víc roztahovat zadnice, aby se jim tam ti naši vypečení vykukové vešli celí,“ uzavřel.

Ondřej Kolář doslova napsal:

Že se hradní pán nenají už ničím jiným, než čínskými hůlkami jsme si asi zvykli. Že premiér je všechno možné, jen ne hrdina a neumí prezidentovi dát jasně najevo, že si opravdu nemůže dělat, co se mu zlíbí, že nežijeme v prezidentském systému a že parlament u nás může iniciovat jeho „odvolání“, to už víme také dlouho. O předsedovi Senátu škoda psát. Co to ale vjelo do předsedy Poslanecké sněmovny, to Bůh suď. A že je ministr kultury hrdina? Možná ano. Především je to ale slušný člověk, který ví, že se sluší postarat se o zahraničního hosta světového významu, když se k tomu nikdo jiný nemá a nestydí se za to. V Číně se buď popadají smíchy za břicho, co že to zase ti divní lidé z podivného státu někde daleko na druhém konci světa vyvádějí, aby se jim zalíbili, anebo si vzdychají, že budou muset ještě víc roztahovat zadnice, aby se jim tam ti naši vypečení vykukové vešli celí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…