Hradní představitel se soudí o miliony se státem. Odvolal ho Vondra

14.04.2014 8:35

Šéf bezpečnostního odboru prezidenta Miloše Zemana Jan Fulík se s Ministerstvem obrany soudí kvůli tomu, že jej v roce 2010 údajně neprávem tehdejší ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) odvolal z funkce svého náměstka. Pokud by soud Fulíkovi vyhověl, jeho výpověď by byla neplatná a měl by nárok na nejméně dva miliony korun jako náhradu za ušlou mzdu. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny.

Hradní představitel se soudí o miliony se státem. Odvolal ho Vondra
Foto: hns
Popisek: Letadlo CASA

List v této souvislosti připomíná, že Fulíka si na Ministerstvo obrany před sedmi lety přivedl exministr Martin Barták, kterému dělal Fulík zpočátku poradce, později náměstka. „A také byl tím, kdo Bartákovi asistoval u přípravy obřích zakázek,“ píše deník a zmiňuje skutečnost, že před volbami v roce 2010 Fulík pomohl prosadit přestavbu pražské vojenské nemocnice. „Konsorcium s neprůhlednými vlastníky mělo za šest miliard postavit hotel, bazén či podzemní garáže. Když úředníci později smlouvu zrušili, konsorciu jako odškodné vyplatili téměř 150 milionů,“ napsal list.

Noviny zmiňují i to, že Fulík pomáhal dojednat také nákup dopravních letounů CASA, jež se podle policie vojákům prodražily o více než půl miliardy korun. Podle listu tato tříapůlmiliardová zakázka nakonec uspíšila Fulíkův konec na ministerstvu. „Na podzim 2010 Evropská komise zažalovala český stát za to, že letadla koupil bez soutěže,“ uvedl deník s tím, že krátce nato se tehdejší ministr obrany Vondra rozhodl Fulíka, jako posledního z Bartákových lidí, z funkce svého náměstka odvolat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…