Hradní průšvih s havarovaným autem: Noviny tvrdí, že „žihadlo“ řídil Zemanův muž, vážně zraněný

31.05.2017 7:54

Nehoda supersportovního auta BMW i8, které měla k dispozici jihomoravská policie, zavání skandálem i pro Pražský hrad. Jak uvádí MF Dnes, v době nehody měl řídit zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš.

Hradní průšvih s havarovaným autem: Noviny tvrdí, že „žihadlo“ řídil Zemanův muž, vážně zraněný
Foto: SPO.cz
Popisek: Vladimír Kruliš, SPO

Supersportovní BMW i8 havarovalo předevčírem v noci na okraji Brna. V té době byl ve voze jeden z policistů a také právě Kruliš. Nejprve se hovořilo o tom, že za volantem seděl muž zákona, jenž dostal mozkovou příhodu. Už je však zvláštní to, že Kruliš přestože je to civilista, byl ve voze rovněž. Policie toto však hájí, že Zemanovým lidem, kteří doprovázejí hlavu státu při návštěvě jihomoravského kraje, ukazovala svou techniku. 

Nehoda se stala v deset hodin večer, prezident pak popřel, že on by byl při praktické ukázce rovněž přítomen. Policejní auto je po nehodě, kdy vylétlo ze silnice, nepojízdné. Přesný rozsah poškození vozu ještě není znám. 

Podle mluvčí jihomoravských záchranářů Hedviky Kropáčkové byla u řidiče diagnostikována cévní mozková příhoda, u Kruliše poranění páteře. Zdroj MF DNES z Hradu, který si nepřál být jmenován, však tvrdí, že za volantem seděl Kruliš, jenž je známý svou vášní pro rychlá auta. 

Celý případ nyní vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…