Hrdina od Sokolova, nositel Řádu Bílého lva zúčtoval se Schwarzenbergem. Čtěte

22.01.2013 12:53

Hrdina od Sokolova a držitel nejvyššího českého státního vyznamenání, Řádu Bílého lva, generál Alexander Beer razantně vstoupil do zuřícího předvolebního prezidentského boje. V emotivním vystoupení vyzval Karla Schwarzenberga k ukončení prezidentské kampaně a odstoupení.

Hrdina od Sokolova, nositel Řádu Bílého lva zúčtoval se Schwarzenbergem. Čtěte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

„Já, veterán II. světové války, který po boku generála Svobody bojoval za svobodu národů proti fašismu u Sokolova, Kyjeva, Buzovky, Žaškova, v tankové bitvě u Kurska a v těžkých podmínkách v Dukelském průsmyku, osvobozoval Ostravu a na tanku dojel až do Prahy, nositel Řádu Bílého lva a řady dalších vyznamenání, vyzývám Karla Schwarzenberga k odstoupení z kandidatury na post prezidenta České republiky. Svými výroky, které prezentoval v přímém přenosu televize, kdy prohlašoval, že Benešovy dekrety, které se týkají odsunu Němců po válce, již dvě desetiletí v ČR neplatí, a že československá vláda z roku 1945 včetně prezidenta Edvarda Beneše by se dnes za jejich přijetí asi ocitla v Haagu u Mezinárodního soudního dvora, hrubě degradoval hrdinství českých vlastenců a nás vojáků, kteří na frontách II. světové války, ale i dalších formách boje dávali všanc své životy za naši vlast, za naši Československou republiku,“ rozhorlil se generál Beer na adresu ministra Schwarzenberga, který se zastal sudetských Němců.

Celé prohlášení generála Beera  ZDE

Další odbojové organizace se vyjádřily již včera. Více ZDE

„.Ze svých zkušeností mohu potvrdit, že není pravda, že všichni Němci do jednoho nastoupili při mobilizaci do armády. Naopak v pohraničí docházelo ke konfliktům, které v některých případech končily i smrtí českých celníků. Mohu potvrdit, a potvrzují to i němečtí antifašisté, kteří po válce dobrovolně odešli do budoucí NDR, že většina Němců v pohraničí tvořila pátou kolonu, hanebně se zachovala ke své vlasti, Československé republice a tak jejich odsun v souladu s mezinárodními smlouvami vítězných mocností byl po II. světové válce opodstatněný a spravedlivý,“ uvedl válečný veterán, načež se přímo obrátil na knížete Schwarzenberga: „Vaše názory a postoje, pane Karle Schwarzenbergu, jsou neslučitelné s funkcí prezidenta České republiky. Tyto postoje svědčí o tom, že nemůžete a nebudete prezidentem všech, že nebudete spolehlivě chránit zájmy České republiky a jejího lidu! Ještě jednou vás žádám – vzdejte se kandidatury na post prezidenta České republiky,“ dodal generál Beer.

Ostrý postoj ke kandidatuře Karla Schwarzenberga ovšem nemá jen generál Beer, ale naprostá většina válečných veteránů a Němci vězněných odbojářů, organizovaných v Českém svazu bojovníků za svobodu. „Pro nás je prostě zcela nepřípustné, aby do prezidentského křesla usedl člověk, jenž mimo jiné zpochybňuje Benešovy dekrety, odsun zrádných sudetských Němců nazývá vyhnáním a tím zpochybňuje závěry Postupimské konference. Pan  Schwarzenberg se netají sympatiemi k organizacím sudetoněmeckých landsmanšaftů, které se zase netají svým nepřátelstvím ke všemu českému a byly by nejraději, kdybychom přestali existovat a vymřeli,“ řekla Parlamentnímlistům.cz mluvčí ČSBS Jana Časnochová.

Odbojáři proto podle jejích slov právě včera založili spolu s dalšími společenskými organizacemi Vlastenecké fórum na podporu Miloše Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Blahuš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…