Hrdino, šlápni na to! vyzývají lidé řidiče kamionu, který se rozjel proti uprchlíkům

03.12.2015 15:25

Celebritou se v Maďarsku stal řidič kamionu, který na YouTube zveřejnil video, jak v Calais najíždí na uprchlíky. Informoval o tom server iDnes.cz s tím, že příznivci maďarského řidiče Árpáda Levente Jeddi na Facebooku založili fanouškovskou stránku, kterou od minulého týdne olajkovalo už více než devatenáct tisíc lidí.

Hrdino, šlápni na to! vyzývají lidé řidiče kamionu, který se rozjel proti uprchlíkům
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Usměvavý řidič

Jeddi minulý týden zveřejnil video, jak nadává vyčkávajícím uprchlíkům, později na ně začal i najíždět. Od té doby neustále roste počet jeho příznivců.

Celý text je ZDE

Na facebookové stránce, kterou na řidičovu podporu založili jeho fanoušci, se pravidelně objevují příspěvky s krajně pravicovým obsahem. Záběry z videa pak doplnili kontroverzním nápisem, ve kterém vyzývají: „Staň se národním hrdinou, šlápni na plyn!“

Jenže řidičův čin si našel i odpůrce. Policie se totiž nyní zabývá stížností, kterou na něj podal politický aktivista a učitel István Tényi, člen strany Fidesz premiéra Viktora Orbána.

„Místní úřady jsou samozřejmě zodpovědné za bezpečnost lidí na jejich silnicích, na druhou stranu jsou maďarské úřady zodpovědné za jakýkoli přestupek spáchaný řidičem, který je maďarským občanem,“ prohlásil Tényi. Zároveň ale připustil, že mohlo jít i o řidičovu sebeobranu.

Jeddi na Facebooku reagoval s tím, že dav naopak ohrožoval jeho. „Otázkou není, koho jsem na silnici ohrožoval. Nikoho. To místo je spíše jako válečná zóna,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …