Hřib chce ještě více potrestat Babiše za střet zájmů. Tady je jeho nejnovější nápad

10.08.2019 9:06

Praha se rozhodla zareagovat na návrh auditní zprávy Evropské komise, která hovoří o střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) – plánuje omezit nákup inzerce v médiích spadajících do holdingu Agrofert. Primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) to sdělil deníku Echo24.cz.

Hřib chce ještě více potrestat Babiše za střet zájmů. Tady je jeho nejnovější nápad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Pražský primátor Zdeněk Hřib si už dříve nechával prověřit, zda hlavní město Agrofertu posílá nějaké dotace. „Co se týče dotací, prověřili jsme, že Praha žádné dotace Agrofertu neposkytuje. Co se týče veřejných zakázek, Praha nakupuje inzerci v médiích z holdingu,“ uvedl primátor.

Zadal proto odboru marketingu a komunikace, aby udělal analýzu, kde a na co se inzerce používá. „Tu inzerci se budeme snažit nějakým způsobem omezit,“ sdělil primátor Hřib.

Mluvčí holdingu Karel Hanzelka sdělil, že Agrofert neví o tom, že by se něco takového mělo dít. „Nemáme o tom žádné informace a odmítáme komentovat každý ‚píárový‘ výstup Pirátů. Zdá se, že nemají žádný jiný program než zatahování Agrofertu do politiky,“ reagoval na vyjádření primátora Prahy.

Hřibovy nápady Hanzelka označil za nesmyslné. „Netušíme, jakou souvislost vidí pan primátor mezi předběžnou zprávou o dotacích a inzercí v médiích. Je to absurdní,“ zdůraznil mluvčí holdingu, jenž návrh auditní zprávy, která konstatuje Babišův střet zájmů považuje za plný nepřesných informací.

Do holdingu Agrofert spadá mediální dům Mafra od roku 2013, vydává například deníky MF Dnes a Lidové noviny, provozuje i Rádio Impuls nebo hudební televizní stanici Óčko.

  • Původní zdroj ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…