Hromadné znásilnění uprchlíky. Trvalo to čtyři hodiny. Vskutku neuvěřitelný příběh ze Švédska

11.10.2016 13:00

Švédskem otřásá skandál, v němž dle dostupných informací pravděpodobně figurují žadatelé o azyl. Několik jich mělo znásilnit ženu na kolečkovém křesle. Rozzuření Švédové v odvetě zaútočili na uprchlické zařízení ve městě Visby na ostrově Gotland, kde došlo k hlášenému sexuálnímu napadení.

Hromadné znásilnění uprchlíky. Trvalo to čtyři hodiny. Vskutku neuvěřitelný příběh ze Švédska
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Mezi uprchlíky v calaiské "džungli" jsou i invalidé

Zkraje minulého týdne třicetiletá žena nahlásila na místní policii, že byla znásilněna skupinou mužů. Její právník Staffan Fredriksson jednomu ze švédských deníků popsal, že k incidentu došlo ze soboty na neděli (z 1. na 2. 10.) v okamžiku, kdy se jeho klientka vracela taxíkem domů z restaurace. V průběhu cesty se jí začalo chtít na záchod, a tak po domluvě s mužem, který jel s ní, požádala taxikáře, aby jí zastavil u uprchlického centra, kde si chtěla odskočit.

„Šla s ním, protože se nebála, že se jí může něco zlého stát. Jenže muž využil situace a na záchodě ji začal obtěžovat,“ citoval Fredrikssona server The Local. Později se k útočníkovi přidalo ještě několik dalších lidí. „Trvalo to čtyři hodiny,“ uvedl právník.

Anketa

Který politický matador v roce 2019 již nebude v politice?

hlasovalo: 3315 lidí

Podle serveru může žena chodit, ale jen v omezeném rozsahu, takže na delší vzdálenosti, jako je cesta do restaurace, používá kolečkové křeslo. Útočníkům tak stěží mohla uniknout. Nezmohla se na jiný odpor než ten, že křičela NE,“ sdělil Fredriksson s tím, že jeho klientka je po incidentu „úplně zlomená“.

Policie podezírá ze sexuálního napadení šest mužů, které vyšetřuje na svobodě. Musela je propustit z vazby, protože žalobce usoudil, že nemá dost důkazů na to, aby mohl soud požádat o prodloužení vazby na podezřelé. Podle britského serveru Express umožňují švédské zákony žalobci umístit podezřelého po zatčení do vazby na tři dny. Jeho další pobyt ve vazbě musí schválit soud.

Vyšetřovatelé odmítli sdělit jakékoliv údaje o podezřelých, podle Expressenu bylo hlášeno, že útočníci jsou žadatelé o azyl.

Propuštění podezřelých z vazby rozzuřilo místní doběla. Zhruba stovka jich minulý týden ve středu uspořádala protestní pochod od místní policejní stanice k uprchlickému centru, v němž mělo dojít ke znásilnění. Podle serveru Express zasypali demonstrující zařízení kameny. Od té doby proběhlo několik dalších protestů. Aby předešly další eskalaci násilí, švédské úřady posílily řady místních policistů o šedesát mužů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…